אחד מסממניה של תקופת הקורונה, בתי הקפה, המסעדות והברים הסגורים הסתיים הבוקר (רביעי), לאחר שהממשלה אישרה את פתיחת עסקי המזון והמשקאות בתום חודשיים של השבתה. העסקים ישובו לפעילות בהתאם למגבלות שהטילו פקידי משרד הבריאות וביניהן הגבלת מספר הסועדים, מדידת חום לסועדים, הקפדה על מרחק בין שולחנות ושימוש בתפריטים חד פעמיים.
היום ייפתחו גם בריכות השחייה, אתרי תיירות ואטרקציות, חדרי אוכל בבתי מלון ויחודשו הפעילויות בחוגים, בתנועות הנוער ובחינוך הבלתי פורמלי. במשרד האוצר תולים תקוות רבות בהקלות החדשות, שצפויות להחזיר מאות אלפי עובדים למשק. יחד עם זאת, ההערכה היא שעשרות אלפים מעובדי ענף המסעדנות ותיירות לא יוחזרו לעבודה.
ההיתר לפתיחת מסעדות וברים: מי שלא יפתחו את שעריהם מחר הם 4,500 עסקים שצפויים להיסגר בעקבות משבר קורונה ולשלוח את 70 אלף עובדיהם הביתה. הדיווח של @shani_na ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/MwYXoIzFoU
— כאן חדשות (@kann_news) May 26, 2020
ניסוי: מה קורה שחולה בקורונה שוהה במסעדה
הרשויות האמונות על החזרה לשגרה מרבות לדבר על "הנחיות התו הסגול", כתנאי לשמירה על בריאות הציבור. אך השאלה היא עד כמה הנחיות אלו באמת יעילות. לקראת החזרה לפעילות של המסעדות בדקנו, בניסוי מיוחד, מה קורה כשחולה קורונה נמצא במסעדה. הנה המחשה כיצד הנגיף מתפשט דרך מגע – במשטחים ובין הסועדים.