פרט לניסיון לייצב את המערכת בניסיון להחזיר את התלמידים לסוג של שגרה אחרי קורונה, במשרד החינוך שוקדים בימים אלה בהכנות לשנת הלימודים הבאה שיכללו ככל הנראה גם צמצומים. הבוקר (שני) פורסם בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב כי בשלב הזה מדובר על צמצום מספר המדריכים בבתי הספר ובימי ההדרכה למורים. במכתב שהוציאה המשנה למנכ"ל משרד החינוך היא מפרטת כי יש לצמצם את מספר המדריכים הארציים במערך ההדרכה.
המדריכים אחראים על לימוד המורים בבתי הספר, והם אלה שומעים על הבעיות בחומר הלימוד ומעבירים את המידע למשרד החינוך. ערן, מדריך מורים ארצי כבר שבע שנים שקיבל בעת האחרונה מכתב פיטורים, טוען כי משרד החינוך מתייחס אליו כאל עובד קבלן וגומל לו בכל שנה במכתב פיטורים לא חוקי - ללא שימוע וללא נימוקים.
"רק באחד בספטמבר יודיעו לי אם אשוב לעבוד. השנה הודיעו לי שאני יוצא לצינון. זו ההצעה של משרד החינוך כדי להתחמק באופן נכלולי ממתן קביעות ותנאים סוציאליים למדריכים, ובעצם לפטר אותם בלי לקרוא לזה פיטורים ובלי לשלם להם פיצויים", אמר ערן.
לירון, שעובדת תשע שנים בהוראה במשרד החינוך, קיבלה התבשרה גם היא כי היא אינה חוזרת לעבוד: "בסוף מאי, כמו שעון, אני מקבלת מכתב פיטורים. השנה הגדילו לעשות וחייבו אותי וחברים נוספים לצאת לצינון. אני בריאה ומלאת מוטיבציה לשיפור ושינוי המערכת. המצב ההזוי הזה יוצר מצב של עתודה ניהולית מעולה שחלקה לא תחזור למשרד החינוך".
מערך צמצום המדריכים מתווסף לתהליך שמתרחש כבר כמה שנים של צמצום ימי ההדרכה. במשרד החינוך מסרו כי הפניה אליהם משונה, מכיוון שאין כל שינוי בתנאי ההעסקה של המדריכים, או במספר ימי ההדרכה. "תפקידי ההדרכה, הם זמניים, ולאחר סיום ההדרכה חוזרים המדריכים להיות מורים לכל דבר ועניין", נמסר.