הורי תלמידים בבית הספר יצחק נבון ברחובות, שנסגר אחרי שהתברר כי אשת צוות חינוכי במוסד נדבקה בקורונה, דורשים לבצע בדיקות נוספות וטוענים: "מתעלמים מאיתנו".
הורי התלמידים מבית הספר ברחובות שבו אחת המורות נדבקה בקורונה מותחים ביקורת קשה על מתווה הקפסולות, שלא יושם לטענתם. הדיווח של @lirankog ב-#חדשותהשבת pic.twitter.com/JjxqBmQlRK
— כאן חדשות (@kann_news) 16 במאי 2020
נדב כהן, אב לתלמיד כיתה ב' בבית הספר שנכנס לבידוד עם עוד 51 משפחות, סיפר לכאן חדשות שהונחה להיכנס לבידוד, אך אף אחד ממשרד הבריאות לא יצר עמו קשר. "פשוט הודיעו לנו שאחת מנשות הצוות החינוכי חלתה בקורונה, היא לימדה גם בכיתה שלנו ובעוד כיתה נוספת. הילדים של כל הכיתה צריכים להיכנס לבידוד, מדובר ב-52 משפחות. ברור לך שילד לבד לא יכול להיכנס לבידוד. מאז לא דיברו איתנו נציגים של משרד הבריאות, כל הזמן ההורים פונים, מנסים להבין מה זה אומר. התשובות נעות בין 'אם הילד לא יכול להיות בבידוד - כל הבית צריך להיות בבידוד, או 'אם הילדים לא מגלים תסמינים אף אחד לא צריך להיות בבידוד'. אלה התשובות".
עוד סיפר האב כי "מה שמטריד אותנו הוא שכל השכונה שהייתה נקייה נפגעה בגל השני. למה לא באים לבדוק את הילדים והמשפחות, אולי שיעזרו לנו לקצר את זמן השהות עם בדיקות. אני שלחתי את הילד לפי כל ההנחיות שנתנו לי, מדדתי חום בבוקר, שמתי לו אלכוג'ל, הסברתי לו בדיוק מה לעשות, גם בהפסקות בקפסולה של הילד שלי לא שיחקו משחקים עם ילדים אחרים. הם שמרו אחד על השני. אם משרד החינוך מתכוון לחזור לפעילות מלאה, אז כדי שייקח בחשבון לטפל במשפחות כמונו, בינתיים לא מטפלים בנו. אז תחליטו מה המדינה רוצה לעשות... למה להשאיר אותנו בעלטה?"
ממשרד הבריאות טרם נמסרה תגובה.
חוזרים ללימודים: מהצהרונים ועד האזורים האדומים – כל מה שצריך לדעת
בנוסף למקרה ברחובות, אתמול נודע כי גם סייעת בבית הספר היסודי "גל גליל" בתל אביב, אובחנה כחולת קורונה. שבעה ילדים ומורה מבית הספר נשלחו לבידוד. בעקבות המקרה, הנחה ראש עיריית תל אביב רון חולדאי לקיים מהשבוע הבא בדיקות סקר לצוותי החינוך בעיר בשיתוף בית החולים איכילוב.
החל ממחר מערכת החינוך תחזור לשגרה מלאה בערים שבהן התחלואה בקורונה נמוכה. גני הילדים וכיתות א' עד ג' יחזרו ללמוד בכיתות האם הרגילות מחר, ועד יום שלישי ישובו ללמוד במתכנות מלאה תלמידי כיתות ד' עד י'.
על פי ההנחיות החדשות חובה לעטות מסכה בזמן השיעור מכיתה ד' ומעלה ויש לשמור על מרחק של שני מטרים בהפסקות. בבני ברק, דיר אל אסד, בענה, שתי שכונות בבתי שמש, כמה שכונות בנתיבות והחורה וכמה רובעים בירושלים לא יתקיימו לימודים בכיתות מלאות, ורק בחודש יוני תארך הערכת מצב לגביהם. מיום שני יחזרו לפעול מעונות היום בפיקוח וכן הסעות התלמידים.