חוזרים לטבע: פורסמו ההנחיות למטיילים

חוזרים לטבע: פורסמו ההנחיות למטיילים
לפי ההוראות התו הסגול: תיאסר שחייה במקווי מים, ומרחק של 10 מטר בין אוהלים • במקומות מסוימים מותרת הליכה ושכשוך רגליים – בהתאם לשילוט
מחבר מיכל וסרמן מחבר מיכל וסרמן
Getting your Trinity Audio player ready...
פוטו רובי: פריחת כלניות בבקעת הירדן 11.03.20
צילום: צילום: רתם אלינסון

רשות הטבע והגנים פרסמה הבוקר (שישי) הנחיות למטיילים בהתאם ל"תו הסגול" כחלק מההקלות בהסגר בשל מגפת קורונה. לפי ההנחיות על המטיילים לעטות מסכות ולשמור על מרחק של שני מטרים מאדם לאדם. כמו כן, הודגש כי השחייה אסורה בכל מקווי המים. עם זאת, במקומות מסוימים מותרת הליכה ושכשוך רגליים – בהתאם לשילוט במקום. 

כחלק מהוראות החדשות פורסמו גם הנחיות בנוגע ללינת שטח. לפי התנאים החדשים מחויבת שמירת מרחק של 10 מטר בין אוהל לאוהל והצפיפות המותרת עומדת על 15 מטר רבוע לאדם. עקב ההקלות, חניוני לילה ו- 20 שמורות טבע וגנים לאומיים נפתחו למבקרים. 

מנכ"ל רשות הטבע והגנים, שאול גולדשטיין, מסר עם פרסום ההנחיות: "הטבע הפרוע והבלתי מופר זכה לעדנה בחודשיים האחרונים. היעדרות האדם ממנו אוששה מינים רבים והחזירה את בעלי החיים למקומם הטבעי ללא אורחים בשעות 'מוזרות'. עם שובנו לשמורות הטבע ולגנים הלאומיים חובה עלינו להתנהג כמו כל אורח. בנוסף, אנו נדרשים לשמירה על בטחוננו הרפואי ולשם כך הכנו את התו הסגול לשטחים הפתוחים. אם נשמור עליו נשמור על עצמנו ועל זכותנו לצאת מהבית". 

בד בבד, המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופסור איתמר גרוטו, הוראות לביקור קרובי משפחה ואזרחים ותיקים אחרי ההקלה בהנחיות. בפוסט בפייסבוק הוא כתב כי אין להיפגש יותר ממשפחה גרעינית אחת עם סבא וסבתא, ואין ליצור התקהלות במקום. הוא הוסיף: "כשמגיעים לבית של סבתא וסבא – הדבר הראשון הוא לשטוף ידיים – לא נוגעים בכלום עד ששטפנו ידיים. לא מנשקים, לא מחבקים, לא נוגעים, מקפידים על חבישת מסיכות. לא אוכלים בכלי אוכל משותפים – נסתפק הפעם בכלים חד פעמיים או בכף הגשה מרכזית בכל מגש". 

גרוטו הוסיף: "מה כן עושים? כן חוזרים למשפחתיות, תוך שמירת ריחוק. חוזרים לבקר את הוריכם, סביכם וסבותיכם – חשוב לשים סוף לבידוד החברתי. מאווררים את הבית, במידת האפשר, מקיימים את הביקור בשטח פתוח באזור הבית, תוך שמירה על הנחיות משרד הבריאות וריחוק מאנשים נוספים במרחב הציבורי. כן מקפידים על הכללים הללו – זה ההבדל בין סכנת הידבקות למניעתה". 

הפופולריים