החל מהלילה שבין שבת לראשון ייכנסו לתוקפן ההקלות החדשות שהממשלה אישרה. אילו עסקים ייפתחו ומה הכללים כדי לתת ולקבל שירות?
בבתי אוכל יותר איסוף עצמי, בנוסף למשלוחים, כמו כן הותר לפתוח את כלל חנויות הרחוב. על בתי העסק לשמור על הכללים הבאים: בדלפק על הבעלים להתקין מחיצה בין המוכר ללקוח. הקפדה על שני מטר בין הנמצאים במקום. העובדים יעטו מסכה ויחבשו כפפות. לא יישהו יותר משני לקוחות לכל קופה רושמת ובבתי עסק שגודלו מעל 100 מ"ר, לא ישהו מעל ארבעה לקוחות לכל קופה. כמו כן יותקן שלט לעניין שמירה על מרחק בין האנשים ומספר לקוחות מותר.
כמו כן, בחנויות רחוב, על בעל העסק להגיש לרשות המקומית, לפני תחילת הפעלת החנות, הצהרה חתומה לפיה יעמוד בתנאים: ביצוע מדידת חום ללקוחות ותשאול על סימני מחלה. בנוסף, תתוגבר האכיפה ועסק שיפר את הכללים יהיה חשוף לקנס של 2,000 שקלים.
עוד הותר לפתוח מספרות, מכוני יופי וקוסמטיקה. המספרות יעבדו על פי הכללים של כל בעל עסק וכן כללים נוספים: חיטוי הכיסא וכן כביסה של מגבות וחלוקים בין לקוח ללקוח, בעת הטיפול בלקוח ילבש העובד במספרה כפפות אותם יחליף בין לקוח ללקוח, בנוסף יעטה מסכה ומגן פנים נוסף.
עוד נקבע כי תהיה חובה על חבישת מסכות גם במרחב הציבורי, החל מגיל שבע למעט מי שעוסק בספורט או מי שיש לו סיבה רפואית ואישור על כך. הממשלה אשרה כי מי שייתפס ללא מסיכה ייקבל קנס של 200 שקלים, ללא התראה מוקדמת.
בתוך כך, במשטרה פרסמו את הנתונים על אכיפת התקנות ביממה האחרונה: מאתמול בשעה 13:00 בצהריים חולקו 1,251 דוחות על עבירות שונות על התקנות, ביניהן קיום חתונות מחוץ למקום המגורים, קיום תפילות בניגוד להוראות, אי חבישת מסכה ויציאה למרחב הציבורי בניגוד לתקנות.