התפשטות מגפת קורונה בחצי הכדור הדרומי משפיעה על יעדי התרמילאות האהובים על ישראלים צעירים: מטוס אל על הראשון מתוך ארבעה הנושאים איתם מטיילים ישראלים מפרו, נחת בבן גוריון בשעה 10:50, והבאים ינחתו עד כניסת השבת. ישראלים שלא נרשמו לטיסה לא עלו למטוס מפאת חוסר מקום, וכעת נמצאים בלימה 23 מהם.
אביגיל קריסטל, ישראלית שטיילה בפרו: "אנחנו קצת לחוצים ויש קצת בלאגן, אבל הכל בסדר. כשניסינו לסגור טיסות, הן היו ממש יקרות בסכומים לא הגיוניים. אם לא היו לוקחים אותנו, כנראה שהיינו נשארים שם" pic.twitter.com/w7fAKSqHiD
— כאן חדשות (@kann_news) March 19, 2020
בתוך כך אל על תשלח במוצאי שבת מטוסים למומבאי ודלהי שבהודו כדי להשיב לארץ מטיילים מהמדינה אשר צפויה להכריז על השבתת התעופה ממנה ואליה בשבוע הבא. בהודו תועדו עד כה 195 מקרים של הדבקות בנגיף ובערים מומבאי ודלהי הוכרז סגר בשעות הערב. בהודו שוהים כ-3,000 ישראלים, חלקם דיווחו על תחושת "חרדה וחוסר ביטחון" נוכח המצב.
שי צ'צ'קס, המטייל בתת היבשת, סיפר לכאן חדשות כי בימים האחרונים בוטלו שתי טיסות שהוא היה אמור להיות עליהן ועתידות להתבטל עוד טיסות כפועל יוצא מהחלטת הממשלה שם. צ'צ'קס ביקש כי המדינה תתערב ותסייע בארגון טיסות עם אל על והנוסעים ישלמו עליהן.
חברת ישראייר הודיעה כי החלה ב"מבצע חילוץ" של כ-2,000 ישראלים ממדינות במזרח אירופה אליהן הופסקו הטיסות המסחריות לחלוטין. רבים מהישראלים השוהים שם עושים במדינות אלו את לימודיהם האקדמיים.
שוק התעופה הישראלי נקלע למשבר גדול מאוד על רקע מגפת הקורונה. טיסות ברחבי העולם התבטלו וחברות התעופה הישראליות אל על, ארקיע וישראייר נערכות לפיטורי עובדים. חברות התעופה צפויות לדרוש הקלות רגולטריות ואף חילוץ כספי מהממשלה כדי שיוכלו לשוב ולתפקד בתום המשבר.