כנרת הוסיפה מאתמול עוד כשני סנטימטרים למאזנה. ברשות המים קבעו: אם המפלס יעמוד בסוף החודש על 50 סנטימטרים מתחת לקו האדום העליון - סכר דגניה ייפתח. הבוקר עמד המפלס על 209.88-, 1.08 מתחת לקו האדום העליון.
היום עלו הטמפרטורות, בעיקר במרכז ובדרום. משעות אחר הצוהריים ירד גשם מקומי מלווה בסופות רעמים יחידות, בעיקר בצפון. מחר תהיה התקררות ניכרת. צפויים ממטרים לפרקים מלווים בסופות רעמים.
הנקודות הקריטיות לגובה המפלס נקבעו בהתאם למפלס המים בכינרת במהלך חודשי החורף הקרובים (פברואר-אפריל), על מנת למנוע הצפה אפשרית ביישובים הסמוכים לכינרת. הנקודות נקבעו בשבוע שעבר בישיבה של צוות מפלס כינרת שבראשה עומד מנהל רשות המים, גיורא שחם.
כך, לדוגמא, נקבע כי הסכר ייפתח אם בסוף פברואר (בתאריך 29.2) תחזית מפלס הכינרת לחמשת הימים הבאים תעבור את מפלס 209.3- מ' (50 ס"מ מתחת לקו האדום העליון). נקודת ציון נוספת – אם בתאריך 21.03 תחזית מפלס הכינרת לחמשה הימים הבאים תעבור את מפלס 209.0- מ' (20 ס"מ מתחת לקו האדום העליון).
סכר דגניה ייפתח? הכנרת הוסיפה מאתמול עוד כ-2 סנטימטרים למאזנה. ברשות המים קבעו: אם המפלס יעמוד בסוף החודש על 50 סנטימטרים מתחת לקו האדום העליון - הסכר ייפתח@rubih67 pic.twitter.com/PIiWeEoDHc
— כאן חדשות (@kann_news) 18 בפברואר 2020
ההחלטה התקבלה מתוך הבנה כי לא ניתן להמתין עם פתיחת הסכר עד למצב בו הכינרת מגיעה לקו האדום העליון, 208.8- מ', מכיוון שקצב עליית המפלס עשוי להיות מהיר משמעותית מיכולת שחרור המים מהכינרת דרך סכר דגניה.
סכר דגניה, הנמצא בחלקה הדרומי של הכינרת, מווסת את זרימת מי הימה דרומה לנהר הירדן ובהמשך לים המלח. בשנה גשומה במיוחד, שבה מפלס הכינרת עולה ומתקרב לקו האדום העליון, על רשות המים להחליט אם לאשר את פתיחת הסכר כדי למנוע הצפות ביישובים השוכנים לחופי הכינרת.
דרך הסכר הפתוח יכולים לזרום עד 150 מ"ק בשנייה, קצב זרימה שמביא לירידה של 7.5 סנטימטרים במפלס הכינרת במשך יממה.