סכר דגניה ייפתח או לא? ברשות המים נערכים לאירוע של פעם בעשור

סכר דגניה ייפתח או לא? ברשות המים נערכים
לאיזו נקודה צריך להגיע מפלס הכינרת כדי שיהיה צורך בצעד הדרמטי?
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
סכר דגניה, מזג אוויר, תחזית, גשם, חורף
צילום:

אחרי כמויות הגשמים המרשימות שירדו באזור הצפון בשבועות האחרונים, והזרימות החזקות באזור הכינרת, ברשות המים מתחילים להיערך לאפשרות של פתיחת סכר דגניה. ברשות קבעו את נקודות גובה המפלס שבהן תינתן ההוראה לפתוח את הסכר.

הנקודות הקריטיות לגובה המפלס נקבעו בהתאם למפלס המים בכינרת במהלך חודשי החורף הקרובים (פברואר-אפריל), על מנת למנוע הצפה אפשרית ביישובים הסמוכים לכינרת. הנקודות נקבעו היום בישיבה של צוות מפלס כינרת שבראשה עומד מנהל רשות המים, גיורא שחם.

כך, לדוגמא, נקבע כי הסכר ייפתח אם בסוף פברואר (בתאריך 29.2) תחזית מפלס הכינרת לחמשת הימים הבאים תעבור את מפלס 209.3- מ' (50 ס"מ מתחת לקו האדום העליון). נקודת ציון נוספת – אם בתאריך 21.03 תחזית מפלס הכינרת לחמשה הימים הבאים תעבור את מפלס 209.0- מ' (20 ס"מ מתחת לקו האדום העליון). גובה מפלס הכינרת עמד הבוקר על 209.995- מ', 1.195 מ' מתחת לקו האדום העליון.

ההחלטה התקבלה מתוך הבנה כי לא ניתן להמתין עם פתיחת הסכר עד למצב בו הכינרת מגיעה לקו האדום העליון, 208.8- מ', מכיוון שקצב עליית המפלס עשוי להיות מהיר משמעותית מיכולת שחרור המים מהכינרת דרך סכר דגניה.

סכר דגניה, הנמצא בחלקה הדרומי של הכינרת, מווסת את זרימת מי הימה דרומה לנהר הירדן ובהמשך לים המלח. בשנה גשומה במיוחד, שבה מפלס הכינרת עולה ומתקרב לקו האדום העליון, על רשות המים להחליט אם לאשר את פתיחת הסכר כדי למנוע הצפות ביישובים השוכנים לחופי הכינרת.

דרך הסכר הפתוח יכולים לזרום עד 150 מ"ק בשנייה, קצב זרימה שמביא לירידה של 7.5 סנטימטרים במפלס הכינרת במשך יממה.

הפופולריים