בשנת הלימודים הבאה יעלו לכיתה א' בדרום תל אביב 70 ילדים ישראלים, לעומת 496 ילדי זרים - כך עולה מנתונים שנחשפו הבוקר (רביעי) בתוכנית "סדר יום" בכאן רשת ב. המספרים הללו מתייחסים לרובע 8 בתל אביב, שמורכב מהשכונות נווה שאנן, שפירא, קריית שלום ושכונת רמת השרון.
האזינו לנתונים המלאים בכאן רשת ב
לשם השוואה, בשנת 2010 עלו לכיתה א' 35 ילדי זרים בלבד, אל מול 146 ישראלים. בתוך עשור, אוכלוסיית ילדי הזרים שעולים לכיתה א' גדלה כמעט פי 15 וקבוצת ילדי הישראלים הצטמקה במחצית. במזרח תל אביב, מהנתונים שהגיעו לידי כאן חדשות, אין פילוח לפי שכונות - אלא רק לפי הרובע כולו. לדברי התושבים, בשכונת התקווה כמעט ואין ילדים ישראלים במערכת החינוך.
ברובע 9 בעיר, שבו יש עירוב במעמדן הסוציו אקונומי של השכונות המרכיבות אותו, יעלו לכיתה א' בשנה הבאה 606 ילדים ישראלים ו-124 ילדי זרים. ב-2010 למדות בכיתה א' רק 18 ילדי זרים, מדובר בגידול של פי שבעה בתוך עשור. במספר הילדים הישראלים ברובע זה לא חל שינוי משמעותי, ב-2010 עלו לכיתה א' 586 ילדים.
רועי לבן, שעזב עם משפחתו את דרום תל אביב, סיפר בריאיון לקרן נויבך על שגרת החיים המורכבת שחוו: "אנשים היו זרוקים על המדרכות, נראים הומלסים, חלקם מזריקים. היינו שומעים צעקות של נשים בערבים. זה היה קשה". לבן סיפר כי הוא ואשתו קיבלו את ההחלטה לעזוב כשבנם היה בן שבעה חודשים: "פחדנו שהוא יזחל על המדרכות וחס וחלילה יגע במשהו וייפגע ממנו".
אביעד יששכר, אב לילדים מדרום תל אביב, האשים את עיריית תל אביב בהידרדרות החינוך באזור: "התרענו כבר לפני ארבע שנים ועכשיו זה התפוצץ לנו בפרצוף. העירייה קוברת את החינוך עם רשלנות מטופשת, ויוצאת בניסיונות חברתיים-פוליטיים לחינוך מעורב רב תרבותי. קוראת לו בשם מכובס 'חינוך להכלה'".
יששכר המשיך וטען כי לא ניתן לבצע חיבור ושילוב של האוכלוסיות בצורה מוצלחת: "מכניסים לכיתה אחת ילדים עם צרכים מיוחדים, ממשפחות מצוקה, ילדים זרים וילדים חזקים. ומערבבים טוב טוב ונראה מה יצא מזה. כל העניין הזה ניסיוני, לא מתוכנן, לא מנוהל, אין מורים שיודעים לעשות את זה".
שירלי רימון ברכה, מנהלת מינהל החינוך בעיריית תל אביב יפו, אמרה בריאיון לכאן רשת ב כי אין נטישה של תושבים ותיקים: "האוכלוסייה מתבגרות ולא נכנסות אוכלוסיות חדשות. אנחנו לא רואים עזיבה של תושבים, צפינו את הגידול באוכלוסיית ילדי הזרים".
רימון-ברכה הוסיפה כי עיריית תל אביב משקיעה משאבים רבים בשיפור החינוך בדרום העיר, והפנתה אצבע מאשימה כלפי הממשלה: "אנחנו משקיעים פי שבעה בחינוך בדרום העיר ממה שאנחנו משקיעים במרכז או בצפון. הממשלה הביאה את האוכלוסייה הזרה, הורידה אותם בלווינסקי ואמרה 'עכשיו זו בעיה של חולדאי'. כולם מתנערים. אף אחד לא מתייחס אליהם".