סקר הבריאות הבין-לאומי מעלה כי חלה ירידה בתופעת צריכת האלכוהול בקרב ילדים ונוער בישראל. הסקר, של ארגון הבריאות העולמי ומשרד החינוך, מעלה תמונה ורודה. בשנת 2019 צריכת האלכוהול בקרב ילדים ונוער בישראל הייתה הנמוכה ביותר מזה 20 שנה.
את הסקר ערך בישראל פרופסור יוסי הראל פיש מאוניברסיטת בר אילן והוא נערך אחת לארבע שנים. 7% מתלמידי כיתות ו', ח' וי' מהחינוך היהודי צרכו "לפחות פעם אחת חמש מנות של אלכוהול, או יותר, תוך מספר שעות". זאת לעומת 20% מתלמידי כיתות אלה לפני עשור. במשרד החינוך אומרים כי ההצלחה קשורה בעיקר לתוכנית הלאומית למאבק בנגע האלכוהול שהחלה בשנת 2010. מנכ"ל משרד החינוך אמנם בירך על הממצאים, אך מדובר בתוכנית שהפסיקה ב-2015.
באשר לשאלה "האם השתכרת אי פעם?" - ישראל נמצאת בתחתית רשימת המדינות. מתחתיה אוזבקיסטן, קזחסטן ואיסלנד. במקום הראשון והלא-מחמיא נמצאת פינלנד.
מנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבוהב, בתגובה: "רק לפני כמעט עשור כל נער שלישי צרך אלכוהול והתופעה של שתייה מופרזת חייבה אותנו לגבש תוכנית לאומית למאבק בתופעה של צריכת אלכוהול. לכן בנינו מערכי שיעור, הכשרנו נהיגות של בני נוער שלוקחים את האחריות לקיום של מסיבות ללא אלכוהול, הרחבנו את פעילות ההסברה בבתי הספר ובקרב ההורים ובנוסף לכך הוקצו משאבים ספציפיים לאותם ילדים, שהיו מעורבים בשתיית אלכוהול. לכן אנחנו מועדדים ומקווים שהמגמה ההרסנית הזאת נבלמה".