"שלטון האליטות": האם התקשורת נשלטת על ידי קליקה אשכנזית?

"שלטון האליטות": מדוע יש מעט מזרחים בתקשורת?
איך זה ש-71 שנים אחרי קום המדינה, המזרחים עדיין נעדרים ממוקדי הכוח של ישראל? • העיתונאית קרן אוזן: "המזרחים לא יודעים לדאוג לאינטרסים שלהם"
מחבר ויקו אטואן מחבר ויקו אטואן
Getting your Trinity Audio player ready...
קאבר סידרה שלטון האליטות
צילום: ללא

איך זה ש-71 שנים אחרי קום המדינה המזרחים עדיין נעדרים מוקדי הכוח של ישראל? בפרק הראשון בסדרת הכתבות "שלטון האליטות",  ויקו אטואן בוחן את צמרת המשפט הישראלי בניסיון לענות על השאלה - מדוע היו מעט כל כך שופטי עליון מזרחים לאורך השנים?

צפו בפרק הראשון בסדרה

המכללות האקדמיות פתחו בשנות ה-90' את עולם ההשכלה הגבוהה גם לצעירים מהפריפריה. אבל כשזה מגיע לעמדות בכירות באקדמיה - מספרם של המזרחים קטן בהרבה. המחקרים כבר נעשו, הסטודנטים התלוננו והנתונים לא ממש משתנים - "זו לא תקרת זכוכית, זו תקרת בטון". 

צפו בפרק השני בסדרה

מספיק להדליק את הטלוויזיה בשביל לראות - רוב אנשי התקשורת בישראל הם אשכנזים. אך האם ניתן לטעון שהתקשורת היא קליקה שסגורה בפני מזרחים? ד"ר מירב אלוש לברון מאוניברסיטת תל אביב טוענת שייצוג מזרחים, עולים ובני מיעוטים צריך להיות מדיניות מוצהרת של כלי התקשורת. אינס אליאס, בעלת הטור השבועי "מזרחית מדוברת" בעיתון הארץ, אומרת שבעיית הייצוג עמוקה יותר מספירת הראשים של מגישי החדשות - ואת ההוכחה לכך אפשר לראות בסיקור הפגנות התמיכה בראש הממשלה.

צפו בפרק השלישי בסדרה

הפופולריים