193,800 שורדי שואה חיים בישראל, נכון לדצמבר 2019. כולם, בני 74 ומעלה, ו-15% מתוכם עברו את גיל 90. כך עולה מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שמתפרסמים לרגל יום השואה הבין-לאומי שיצוין מחר (שני) והתקבלו מהרשות לזכויות ניצולי השואה.
בשעה זו ניפגש נשיא הקונגרס היהודי העולמי רונלד לאודר עם שורדי שואה בכניסה למחנה ההשמדה אושוויץ בירקנאו. הם יסיירו יחד במחנה ויתנו עדות לקראת הטקס הרשמי שייערך מחר לציון 75 שנה לשחרור המחנה pic.twitter.com/pjRRHTLkZ4
— Antonia Yamin אנטוניה ימין (@antonia_yamin) 26 בינואר 2020
64% מניצולי השואה החיים כיום הם ילידי אירופה. 11% הם ילידי עיראק שנחשפו לאירועי הפרהוד ביוני 1941. 16% הם ילידי מרוקו ו-2% ילידי אלג'יריה שחוו הגבלות בתחומי חיים שונים בתקופת משטר וישי והיו חשופים למשטר הנאצי. הרשות הכירה גם בהם כניצולי שואה.
הנשים הן כ-60% מכלל ניצולי השואה החיים כיום, והגברים - כ-40%, ככל הנראה משום שחלקן היחסי של הנשים גדל עם העלייה בגיל. כ-37% מהם עלו לישראל עד שנת 1951, בגל העלייה הראשון, ויותר משליש בגל העלייה האחרון בשנות ה-90 של המאה הקודמת.
"שאף אחד לא יחווה את מה שחוויתי"
לקראת הטקס הרשמי שייערך מחר לציון 75 שנה לשחרור מחנה ההשמדה אושוויץ-בירקנאו, הגיעו היום ניצולים לסיור במחנה, שם הם צפויים לתת עדות ולהיפגש עם נשיא הקונגרס היהודי-העולמי רונלד לאודר. מרים זיגלר, שהגיעה לראשונה למנחה בגיל 8, הביאה עמה תמונה מיום השחרור ומבקשת: "תביטו בי! אני כאן כי אני לא רוצה שאף אחד יחווה את מה שאני חוויתי".
מרים זיגלר מגיע לאושוויץ עם תמונה מיום השחרור. היא הגיעה לכאן לראשונה בגיל 8. היא מבקשת תביטו בי!
— Antonia Yamin אנטוניה ימין (@antonia_yamin) 26 בינואר 2020
״אני כאן כי אני לא רוצה שאף אחד יחווה את מה שאני חוויתי״ @kann_news pic.twitter.com/SuLqLI3m1e