ניצול שואה: "עוסקים בכמה מלכים באים במקום בשואה - מרגיז מאוד"

"עוסקים בכמה מלכים באים, במקום בשואה - מרגיז"
פורום השואה הבין-לאומי הביא איתו לארק מנהיגי עולם אלא גם ביקורות על "החגיגות" המוגזמות סביב האירוע. הרב לאו: "מיותר - אבל אי אפשר להתעלם"
מחבר מערכת כאן חדשות מחבר מערכת כאן חדשות
Getting your Trinity Audio player ready...
הכנות בית הנשיא לארוחת הערב החגיגית
צילום: צילום: מארק ניימן, לע"מ

פורום השואה הבין-לאומי הביא הרבה לארץ עשרות מנהיגים מרחבי העולם, אך יש כאלו שחושבים שהמטרה מתפספסת עם כל מה שהם מכנים "החגיגה" סביב האירוע המרכזי מחר, לציון 75 שנה לשחרור אושוויץ–בירקנאו. אחת מהביקורות היא של ניצול השואה ויוזם מפעל הנצחת השמות "לכל איש יש שם", חיים רוט, שאמר כי "במקום לעסוק בזיכרון השואה ובמלחמה באנטישמיות, עוסקים בכמה מלכים באים - זה מרגיז מאוד". 

האזינו לריאיון המלא עם חיים רוט

בשיחה עם קרן נויבך בתוכנית "סדר יום" בכאן רשת ב הוסיף רוט כי "ממה שאני שהבנתי ל-30 ניצולים בלבד יש הזמנה לאירוע בחמישי מתוך 400 מוזמנים - מי ששרד את אושוויץ חייב להיות שם". עוד אמר רוט כי "אני מקווה שבמקום פוליטיקה ידברו על איך להילחם באנטישמיות. על הכול מדברים אבל לא על הצעה או החלטה שמביאים לכנס".

בד בבד, יושב ראש המועצה הציבורית של יד ושם, הרב הראשי לשעבר ישראל לאו, התייחס לנושא ואמר כי "הדיבורים סביב התפריט והתוכנית האומנותית הם באמת מיותרים". בשיחה עם אריה גולן בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב הוסיף לאו כי "עיתונאים שמחפשים את התפריט זה מיותר, אבל אי אפשר להימנע מזה, צריך להכיר במציאות. מה שחשוב זה מה שיקרה בעקבות ההתכנסות של המנהיגים".

האזינו לריאיון המלא עם הרב לאו

 

המגישים קלמן ליבסקינד ואסף ליברמן התייחסו אף הם לנושא ומתחו ביקורת. בתחילת תוכניתם "קלמן ליברמן" בכאן רשת ב, אמרו כי הם מרגישים ש"איבדנו את זה". ליבסקינד הוסיף כי "אם אימו הייתה רואה את הדיון על שערות הקדאיף שמכינים לכבוד האירוע – היא הייתה מתפוצצת".


 

הפופולריים