שנה לאחר תחילת העבודות: גשר יהודית ייפתח מחר לראשונה

שנה לאחר תחילת העבודות: גשר יהודית ייפתח מחר
העבודות להקמת הגשר עוררו סערה, והוקפאו לתקופה מסוימת על ידי שר התחבורה לשעבר ישראל כץ, בעקבות לחץ חברי הכנסת החרדים שהתנגדו לעבודות בשבת
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
גשר יהודית בתל אביב
צילום: צילום: עיריית תל אביב

שנה לאחר תחילת העבודות להקמתו, מחר (שני) ייפתח לראשונה גשר שדרות יהודית-ביצרון בתל אביב. הגשר תוכנן עבור הולכי רגל ורוכבי אופניים, ומעיריית תל אביב נמסר כי הקמתו מבטיחה חיבור נוח אל תחנת הרכבת הקלה (הקו האדום), המוקמת בקצה המערבי של שדרות יהודית. הקמת הגשר עלתה לעיריית תל אביב-יפו כ-65 מיליון שקלים. אורכו 110 מטר ורוחבו כ-11 מטר.

תחילת העבודות להקמת הגשר נדחו, לאחר שבאוגוסט 2018 שר התחבורה לשעבר ישראל כץ הקפיא אותן לתקופה מסוימת, בעקבות לחץ חברי הכנסת מהמפלגות החרדיות אשר התנגדו לעבודות בשבת. לאחר שעיריית תל אביב-יפו עתרה לבג"ץ, הורה בית המשפט בינואר שעבר להתחיל בעבודות, כולל בסופי שבוע.

מטעמו של ראש עיריית תל אביב-יפו רון חולדאי נמסר היום: "כפי שהבטחנו - גשר שדרות יהודית אכן קם. גם אם חיכינו לו זמן רב מדי בגלל לחצים פוליטיים, התערבות פוליטית של שר התחבורה לשעבר ובעיות בביצוע. הגשר הוא אלמנט חשוב בחזון שלנו לתעדוף הולכי רגל ורוכבי אופניים, תוך צמצום תנועת הרכב הפרטי וחיבור חלקי העיר השונים. בשנים הקרובות נוכל לראות ברחבי העיר עוד ועוד פרויקטים עם מטרה דומה".

מיטל להבי, סגנית ראש העיר ומחזיקת תיק התחבורה: "חיבור העיר, מזרח למערב, מעל הציר הסואן של איילון הוא אחת המשימות האסטרטגיות של העיר במיוחד בכל הקשור לתנועה של בני אדם, ברגל וברכיבה, כאלטרנטיבה לתנועה בכלי רכב. גשר יהודית הוא דוגמא לנחישות העירונית והלחץ שהפעלנו לאורך שנים, כדי שיקום, למרות כל הקשיים. הגשר מהווה ביטוי לחזון "2025" שלנו לפיו אנו שואפים להגיע ל-25% פיצול נסיעות ברכיבה דו גלגלית. לכן, למרות שאינו מספק פתרון מושלם במפגש עם הדופן המזרחית שלו, עדיין הוא מהווה בשורה חשובה וכן, חלופה בטוחה וראויה גם לגשר השלום. נמשיך לקדם הקמה ושדרוג של גשרים כדי לחבר את חלקי העיר ובהתאם לצרכי ניידות אלטרנטיבית".

הפופולריים