עיריית תל אביב תגדיל בשיעור ניכר את תמיכתה בארגוני הקהילה הלהט"בית הפועלים בעיר, כך עולה מסיכום שנערך לפני ימים אחדים בין הנהלת העירייה לסיעת מרצ במועצה, ופורסם הבוקר (חמישי) בכאן רשת ב. תקציב התמיכות השנתי בארגונים הגאים, הפועלים בתל אביב, העומד כיום על 250 אלף שקלים יוכפל עד שנת 2023 ובה יעמוד על כחצי מיליון שקלים. נוסף על תקצוב הארגונים, בעירייה ישימו דגש השנה על תרבות גאה ויכפילו את התקציבים לפסטיבל הקולנוע הגאה ולפסטיבל הקולנוע הלסבי.
הגדלת תקציבי הארגונים הגאים בתל אביב מצטרפת לפרויקט הנרחב שיחל בעיר בחודש אפריל - בנייתו מחדש של המרכז הגאה. בניין המרכז הגאה בתל אביב יהרס בתחילת חודש אפריל הקרוב ועל הריסותיו יבנה בניין חדש וגדול הרבה יותר, בהשקעה של כ-30 מיליון שקלים. לאחר האכלוס המחודש צפוי התקציב של המרכז הגאה, שעומד כיום על קצת פחות ממיליון שקלים בשנה, לגדול אף הוא בעשרות אחוזים.
איתי פנקס ארד, חבר מועצת עיריית תל אביב מטעם מרצ ומחזיק תיק הקהילה הגאה בעיר, התייחס למדיניות העירייה, על רקע הוואקום השלטוני שנוצר עקב היעדר קואליציה בכנסת: "אנחנו נכנסנו במידה מסוימת לנעלי הממשלה, זה מהלך מאוד משמעותי. בניין הקהילה הגאה פועל כבר 13 שנים והוא צר מלהכיל - הוכחנו את הצורך בחידושו בשנים של פעילות".
איתי פנקס ארד