גזברית במשרד העלייה והקליטה הועמדה לדין משמעתי בגין התבטאויות בוטות, פוגעניות וגזעניות כלפי עמיתיה לעבודה – כך פורסם היום (שלישי) בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב. אגף המשמעת של נציבות שירות המדינה העמיד את העובדת לדין, ולאחרונה היא הורשעה בבית הדין למשמעת בגין שני אישומים.
על פי האישום הראשון, שלחה הגזברית מסרונים פוגעניים על עמיתה לעבודה במשרד העלייה והקליטה, ובהם כתבה כך: "התחתנה עם עיראקי, היא לבנה והוא שחור, איכסה", על הדברים הללו הוסיפה העובדת קללות נוספות, שאליהן נחשפה העמיתה.
על פי האישום השני, פנתה העובדת לממונה עליה לאחר שלא אושרה השלמת סל קליטה למשפחה מהזרם החרדי. העובדת רמזה כי הממונה עליה מקבלת את החלטותיה המקצועיות על רקע מוצאה הרוסי, והטיחה בפניה כי אם היה מדובר במשפחה רוסית היא הייתה מאשרת את העברת הכספים.
העובדת הורשעה, כאמור, בשני האישומים ובחודש שעבר נרשמה לה נזיפה חמורה, ונגזרו עליה הפקעת מחצית ממשכורתה לחודש אחד, נוסף על כך היא הורדה בדרגה למשך שנה.
באגף המשמעת של נציבות שירות המדינה אומרים כי הבהירו לעובדים את האיסורים והמגבלות בעניין התבטאויות גזעניות, לרבות ברשתות החברתיות. עוד מסרו באגף כי יוסיפו להיאבק בגזענות כדי להבטיח כי בשירות המדינה תהיה סביבת עבודה בטוחה ומכבדת.
עורך הדין אווקה זנה, ראש היחידה הממשלתית לתיאום המאבק בגזענות במשרד המשפטים מסרה: "החלטת בית הדין המשמעתי של הנציבות חשובה ומעבירה מסר ברור לכך שיש לנקוט ביד קשה נגד כל תופעת גזענות בשירות המדינה. נמשיך להוביל בנחישות וללא פשרות למיגור הגזענות בשירות הציבורי".