בגלל אי עמידה בתנאים: הרצת אסדת הגז לווייתן תידחה

בגלל אי עמידה בתנאים: הרצת אסדת לווייתן תידחה
המשרד להגנת הסביבה הודיע כי אינו מאפשר לחברת נובל אנרג'י לבצע את פעולת הנישוב באסדת הגז שתוכננה למחר. המשרד הורה לחברה לתת לציבור התראה של יומיים מראש על מועד הנישוב חדש. שותפות לווייתן: "הגז חיכה הרבה זמן כדי לצאת מהאדמה, והדבר יקרה במהרה"
מחבר חן ביאר ומיכל וסרמן מחבר חן ביאר ומיכל וסרמן
Getting your Trinity Audio player ready...
אסדת הגז לווייתן, ינואר 2019
צילום: צילום: מרק ישראל סלם, פלאש 90

תשע שעות לפני התחלת תקופת ההרצה של אסדת הגז לווייתן, הודיע הערב (שני) המשרד להגנת הסביבה כי אינו מאפשר לחברת נובל אנרג'י לבצע מחר את פעולת הנישוב - הזרמת הגז הטבעי מהבאר לאסדה. בהודעה שפרסם המשרד נכתב כי חברת נובל אנרג'י לא עמדה בכל התנאים המחמירים שהציב לה המשרד לקראת פעולת הנישוב, ולכן זו תידחה למועד אחר.

בהודעה נכתב כי המשרד הורה לחברה להשלים את "הדברים החסרים" עד למועד הנישוב הבא ולקבל אישור מהמשרד כי החברה עומדת בכל התנאים לתוכנית הנישוב. בנוסף, הורה המשרד לחברה לתת לציבור התראה של יומיים מראש על מועד הנישוב חדש.


משותפות לווייתן נמסר: "הגז מלווייתן חיכה הרבה זמן כדי לצאת מהאדמה, והדבר יקרה במהרה. הופתענו מאוד והצטערנו לשמוע על החלטת המשרד להגנת הסביבה. נובל אנרג'י מקפידה על עמידה קפדנית בכל ההיתרים והאישורים השונים שהונפקו לה ואשר קיבלו את אישורם של בתי המשפט השונים. המשרד להגנת הסביבה מבקש לבצע תיקוף נוסף למיכשור האנליזה מעבר לתיקוף הקיים ונובל פועלת להעביר מידע זה למשרד".

הערב דווח בחדשות הערב כאן 11 כי לקראת התחלת תקופת ההרצה של אסדת הגז שתוכננה למחר בבוקר, תושבי חוף הכרמל, בהם היישובים זיכרון יעקב ובנימינה, מתכוונים לעזוב את בתיהם במחאה על זיהום האוויר שעשוי להיגרם כתוצאה מתהליך הנישוב. מנגד, טענו במשרד להגנת הסביבה שאין חשש לפגיעה בתושבים וכינו את המחאה "מוגזמת".

בשבוע שעבר ביטל בית המשפט המחוזי בירושלים את הצו הארעי לאסדת הגז ודחה את הבקשה לצו ביניים. זאת לאחר ששמע הסברים מפורטים מצד גורמים במשרד להגנת הסביבה כי היתר הפליטה לאסדת לווייתן ואישור תוכנית ההרצה נעשו על יסוד של מומחיות מקצועית ושיקל דעת מקצועי.

הסיפורים הגדולים שנחשפו בכאן חדשות ב-2019

הפופולריים