ילדים הניזונים מפירות ומירקות מסויימים נחשפים במידה ניכרת לחומרי הדברה לעומת בני גילם הממעטים לאכול מהמוצרים האלה. כך עולה ממחקר של משרד הבריאות שפורסם היום (שני) בחדשות הערב בכאן 11. המחקר בדק ילדים בני ארבע עד 11 ומצא כי אלה המרבים לאכול תפוחי עץ חשופים פי חמישה לזרחנים אורגניים, ואילו ילדים האוכלים בקביעות מלפפונים חשופים פי שניים לחומרי ההדברה.
עם זה, במשרד הבריאות ממליצים לציבור להמשיך לצרוך פירות וירקות ומדגישים כי התועלת שבאכילתם מאפילה על סיכון אפשרי. מנגד, עמותת "אדם, טבע ודין" דורשת בתגובה על המחקר להחמיר את האסדרה בתחום הריסוס של תוצרת חקלאית. עוד דווח כי על אף שברחבי העולם המערבי יש דרישה להפסיק את השימוש בחומרי ריסוס שמכילים זרחנים אורגניhם, במשרד החקלאות טוענים כי החומר אושר לשימוש במסגרת הערכה מחודשת.
סכנת חומרי ההדברה: ברחבי העולם המערבי יש דרישה להפסיק את השימוש בחומרי ריסוס שמכילים זרחנים אורגנים. במשרד החקלאות טוענים כי החומר אושר לשימוש במסגרת הערכה מחודשת@kettydor #חדשותהערב pic.twitter.com/mct7TV2f4r
— כאן חדשות (@kann_news) 4 בנובמבר 2019