ירידה בשיעור הגברים היהודים שחלו בסרטן הריאה ב-20 השנה האחרונות

גברים יהודים חולים פחות מבעבר בסרטן הריאה
האגודה למלחמה בסרטן מייחסת את המגמה לירידה במספר המעשנים. בקרב הנשים היהודיות נרשמה עלייה בתחלואה. שיעורי ההחלמה מהמחלה משתפרים נוכח שיפור הטיפול. הגורם המרכזי למחלה לפי האגודה: עישון סיגריות
מחבר דקלה אהרון שפרן מחבר דקלה אהרון שפרן
Getting your Trinity Audio player ready...
מעבדה
צילום: צלום: הדס פרוש, פלאש 90

שיעור הגברים היהודים המאובחנים בסרטן הריאה ירד על פני 20 שנה, כך עולה מהשוואה בין נתוני האגודה למלחמה בסרטן משנת 1996 לאלו של שנת 2016. הנתונים פורסמו היום (שני) על ידי האגודה לרגל חודש המודעות לסרטן הריאה.

באגודה מייחסים את הירידה בשיעורי התחלואה באוכלוסיית הגברים היהודים בירידה במספר הגברים המעשנים. בהתאמה, נוכח עלייה בשיעור כניסת הנשים היהודיות למעגל העישון, נרשמה עלייה של 2% בתחלואת הנשים.

בשנת 1996 אובחנו בישראל 1,292 מקרים של סרטן ריאה ואילו בשנת 2019 אובחנו 2,695 מקרים. זוהי עלייה של 108% במספר האבחונים. באותה תקופה צמחה אוכלוסיית המדינה ב-50%.

שיעור התמותה מסרטן הריאה הוא הגבוה ביותר מבין סוגי הסרטן בקרב גברים בישראל. בשנים האחרונות חלה עלייה בסיכויי ההישרדות מהמחלה, ככל הנראה הודות לשיפור דרכי הטיפול ושימוש בטכנולוגיות חדשות.

מירי זיו, סגנית יושבת ראש האגודה למלחמה בסרטן, אומרת שעישון סיגריות הוא גורם הסיכון המוביל והקריטי ביותר להתפתחות סרטן הריאות וכי הסיכון של מעשנים לחלות בסרטן הריאות גדול פי 20 מאשר בקרב הלא-מעשנים, ופער זה גדל ככל שמעשנים יותר סיגריות. זיו הוסיפה כי אדם המפסיק לעשן מפחית באופן משמעותי את הסיכון שלו לחלות.

הפופולריים