60% מהסטודנטים: האקדמיה לא מכינה אותנו כנדרש לשוק התעסוקה

60% מהסטודנטים: לא מוכנים כנדרש לשוק התעסוקה
313 אלף סטודנטים יפתחו הבוקר את שנת הלימודים האקדמית - בהם גם 70 סטודנטים שילמדו לראשונה בפקולטה לרפואה באריאל. מסקר שמפרסמת התאחדות הסטודנטים עולה כי 88% סבורים שהנושא החשוב ביותר הוא חיזוק החיבור בין הלימודים האקדמיים לשוק התעסוקה
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
סטודנטים באוניברסיטת תל אביב
צילום: פלאש 90

313 אלף סטודנטים יפתחו הבוקר (ראשון) את שנת הלימודים האקדמית ב-61 מוסדות להשכלה גבוהה ברחבי הארץ. לאחר ויכוחים פוליטיים ואקדמיים שהתנהלו בשנים האחרונות, תפתח היום לראשונה הפקולטה לרפואה באוניברסיטת אריאל את שעריה ל-70 סטודנטים ו-54 אנשי סגל. זאת למרות שהוועדה לתכנון ולתקצוב במועצה להשכלה גבוהה לא אישרה את תקצובה.

בתוך כך, סקר התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות הארצית לבחינת איכות ההוראה מצביע על פער, לטענת הסטודנטים, בחיבור בין מערכת ההשכלה הגבוהה לשוק התעסוקה. בסקר שנערך על ידי מכון המחקר מאגר מוחות ומתפרסם לקראת פתיחת שנת הלימודים האקדמית, ציינו 60% מהסטודנטים כי הם חשים שהאקדמיה אינה מכינה אותם באופן מיטבי לשוק התעסוקה. 88% מהסטודנטים ציינו כי הנושא החשוב ביותר שיש לטפל בו הוא חיזוק החיבור בין הלימודים האקדמיים לשוק התעסוקה.

על פי הסקר, שבו השתתפו כ-8,000 סטודנטים ממרבית מוסדות הלימוד בארץ, האוניברסיטה הפתוחה היא האוניברסיטה שבה הביעו הסטודנטים את שביעות הרצון הגבוהה ביותר מאיכות ההוראה. אחריה בדירוג ממוקמים הטכניון, אוניברסיטת בר אילן ואוניברסיטת חיפה. אוניברסיטת אריאל, אוניברסיטת בן גוריון ואוניברסיטת תל אביב ממוקמות בתחתית הדירוג.

לפי הסקר, המכללה האקדמית נתניה היא המכללה שבה הביעו הסטודנטים את שביעות הרצון הגבוהה ביותר. אחריה ברשימה - המרכז האקדמי פרס, המכללה האקדמית אשקלון ומכללת אחווה.

שלומי יחיאב, יו"ר התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות בישראל, מסר כי "שיטות הוראה אקדמיות במאה ה-21 לא יכולות להיות זהות לאלה שהתקיימו לפני עשרות שנים. המהפכה הדיגיטלית והנגישות לידע מחייבות לשנות את מרכז הכובד של ההוראה מהעברת הידע ושינון לפיתוח החשיבה שלנו".

הפופולריים