בתוך שנה: שכרו של מנכ"ל אורט זינק ב-20 אלף שקלים

בתוך שנה: שכרו של מנכ"ל אורט עלה ב-20 אלף שקל
שכרם של כמה מנכ"לי הרשתות המשיך לעלות בשנה האחרונה באלפי שקלים. בעקבות כך טוענים אנשי חינוך שכל שקל שמגיע לשכר הבכירים ברשתות, נגרע מהתלמידים. בארגון "יציגים" קוראים למבקר המדינה לחקור את המצב
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
כיתה בבית ספר
צילום: צילום: נתי שוחט, פלאש 90

שכר הבכירים ברשתות החינוך ממשיך לטפס, וגורמים במערכת החינוך מותחים ביקורת על כך בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב. מנתוני השכר שפורסמו לאחרונה עולה שמשכורתם של כמה ממנהלי הרשתות, שרוב תקציבם מגיע מהמדינה, עלה בשנה האחרונה באלפי שקלים. לטענת אנשי חינוך, כל שקל שמגיע לשכר הבכירים ברשתות הוא כסף שנגרע מהתלמידים.

מנכ"ל רשת אורט, צביקה פלג, השתכר בשנה שעברה 796 אלף שקלים בשנה שעברה. יותר מ-66 אלף שקלים בחודש. שכרו עלה ביותר מ-20 אלף שקלים בשנה מ-2017. מדובר בסכום שהוא פי חמישה יותר משכר ממוצע של מורה בתיכון.

כמו כן, מנכ"לית רשת עמל, רוית דום, השתכרה 561 אלף שקל בשנת 2018. על פי הדוחות הכספים של החברה היא השתכרה בסכום זה עבור תשעה חודשי עבודה, כלומר יותר מ-62 אלף שקלים בחודש, כ-4,000 שקלים בחודש יותר מבשנת 2017. לעומת זאת, מנכל רשת עתיד, מנשה סמירה הוא היחיד ששכרו ירד בכמה מאות שקלים, והוא השתכר כ-58 אלף שקלים בחודש.

אייל נמר, מורה בתיכון ויו"ר "יציגים", ארגון עובדי ההוראה בישראל קורא, למבקר המדינה לחקור את המצב: "חגיגית השכר ברשתות החינוך שאמרות להיות חברות לתעלות הציבור הן לא פחות פחות מבדיחה גרועה. חיביים לקרוא למבקר המדינה לחקור מה קורה שם. לא הגיוני שמנכ"ל רשת אורט ירווח כ-800 אלף שקל בשנה וארבעה סמנכ"לים נוספים כחצי מיליון שקלים בממוצע כל אחד. הכסף הזה שייך לתלמידים ולמורים, ולא לאותם אנשים שמכנסים את היד לקופה הציבורית ולוקחם לעצמם משכרות של מאות אלפי שקלים בשנה".

הפופולריים