אלפי בני אדם מפגינים היום (חמישי) במג'ד אל כרום במחאה על גל האלימות בחברה הערבית. המפגינים צעדו לאורך היישוב וקראו "המשטרה מפקירה את האזרחים הערבים", "בכרמיאל זה לא קורה", ו"עזרו לנו לחיות בשלום". בשל ההפגנה נחסם לתנועה כביש 85 מצומת אחיהוד לצומת כרמיאל מערב בשני הכיוונים.
יו"ר הרשימה המשותפת, איימן עודה, אמר לכאן חדשות על היעדרות חברי רשימתו מטקס השבעת הכנסת: "זו לא החרמה, זו עמדה מאוד ברורה – להיות עם הציבור שלנו, לרבות הצעירים ברחובות. זה הדבר הכי נכון וטבעי. הדבר הלא נכון הוא להיות עכשיו בכנסת כשהציבור שלנו נאבק לדבר האלמנטרי ביותר". עודה הוסיף כי "יש הרוג כמעט בכל יום אנחנו צריכים לעשות הכול – הפגנות, חסימת רחובות, רחובות ראשיים – כדי שהמשטרה תעשה דבר. יש כנופיות פשע מאורגן, יש נשק בלתי מורשה, שוק אפור – מי יכול לטפל בזה? אנחנו רוצים לחיות בחברה בריאה, זה הדבר הבסיסי ביותר".
יו"ר הרשימה המשותפת איימן עודה משתתף בהפגנה נגד האלימות בחברה הערבית במג'ד אל כרום ולא הגיע להשבעת הכנסת, יחד עם שאר חברי רשימתו. בריאיון ל-@CBeyar הוא מתח ביקורת קשה נגד השר ארדן: "הוא לא הסכים לפגוש אותנו 4 שנים, ופתאום הוא מפיץ הודעות מתונות? במדינה מתוקנת הוא צריך להתפטר" pic.twitter.com/VF7WJWltzn
— כאן חדשות (@kann_news) 3 באוקטובר 2019
חבר מפלגתו של עודה, אחמד טיבי, אמר בריאיון לכאן חדשות: "אנחנו דורשים מהממשלה תוכנית חירום. בחברה הערבית יש כנופיות פשע, יש מערב פרוע. הם מנסים להשתלט על חלק מהשלטון המקומי". טיבי הוסיף כי "שפיכות הדמים תימשך אם המדינה לא תיקח אחריות".
ח"כ אחמד טיבי בריאיון ל-#ערבערב מההפגנה במג'ד אל כרום נגד האלימות בחברה הערבית: "אנחנו דורשים מהממשלה תוכנית חירום. בחברה הערבית יש כנופיות פשע, יש מערב פרוע. הם מנסים להשתלט על חלק מהשלטון המקומי. שפיכות הדמים תימשך אם המדינה לא תיקח אחריות"@CBeyar pic.twitter.com/DuKt2BTh6R
— כאן חדשות (@kann_news) 3 באוקטובר 2019
קודם לכן נמסר כי עלה לשלושה מספר ההרוגים בקטטה במג'ד אל כרום שלשום - בבית החולים בנהריה מת מפצעיו תושב הכפר, בן 26. הוא נדקר ונפצע פצעים אנושים במהלך הקטטה עם האחים אחמד וח'ליל מנאע. השניים מתו מפצעיהם. אחיהם נפצע ועדיין מאושפז בבית החולים.
השר לביטחון הפנים, גלעד ארדן, כינס בצהריים דיון חירום עם צמרת המשטרה ובמהלכה הוחלט על הצעדים האלה: מאות שוטרים יתגברו את המערכים המבצעיים הפועלים במגזר הערבי, היחידות הארציות של המשטרה יגבירו את מאמציהן למיגור הפשיעה בחברה הערבית ותוגבר האכיפה נגד המחזיקים בנשק ונגד עברייני תנועה.
מהמשטרה נמסר: "האלימות היא נגע חברתי פסול שאנו פועלים למגרו ויעידו על כך אלפי כתבי אישום ומעצרים המתבצעים מדי שנה ותפיסת אלפי פריטי אמצעי לחימה, מרביתם ביישובי המגזר. הטיפול בנושא כאוב זה שהוזנח במשך עשרות שנים כרוך בתהליך מתמשך ושיטתי של שנים שבמסגרתו הוקמו תחנות משטרה ביישובים רבים במגזר וגויסו מאות שוטרים והושקעו משאבים רבים.
"יחד עם זאת, המאבק באלימות אינו נחלת המשטרה לבדה ורק שינוי שורשי עמוק שיבוא מתוך החברה הערבית בישראל, בחינוך, בתרבות, בשיתוף הפעולה עם המשטרה, בהוקעת נורמות פסולות ובפעולות אקטיביות של ההנהגה שלא יוכוונו נגד אלו הנלחמים בה מדי יום - יובילו לשינוי המיוחל. משטרת ישראל תמשיך להיאבק בפשיעה החמורה על כל גווניה בשוויוניות וללא משוא פנים ולהעמיד לדין את כל העבריינים המעורבים במעשי אלימות בפרט ופשיעה בכלל, בכל זמן ובכל מקום".