תקופת החגים המסמלת את המשפחתיות וה"יחד" מעצימה את תחושת הבדידות בקרב מי שאינם מוקפים בקרובים. בשבוע הקרוב נביא את תמונת המצב של בני הגיל השלישי בישראל, קשישים עריריים ויש הרבה כאלו.
כמעט כל קשיש שני בארץ מעיד על עצמו שהוא חווה בדידות לעיתים קרובות. נראה שרק בתקופה האחרונה הרשויות מתחילות להבין את הבעיה הזאת לעומק, אבל הן בשום צורה לא ערוכות לטפל בכך. במקום שבו הרשויות אינן ערוכות לעלייה בתוחלת החיים, המיזמים החברתיים תופסים את מקומן.
צפו בפרק הראשון בסדרת הכתבות "בודדים" כמיליון קשישים חיים היום בישראל, וההערכות מדברות על הכפלת המספר הזה בתוך שני עשורים. בעוד שבאירופה נערכים להתמודד עם אתגרי האוכלוסייה המזדקנת, בישראל אין תוכנית לאומית להתמודד עם בדידות בני הגיל השלישי, תופעה שכבר זוכה לכינוי "מגפת המאה". צפו בפרק השני בסדרת הכתבות "בודדים" למעלה מ-150 אלף ניצולי שואה חיים היום בישראל, ומספרם הולך וקטן מידי יום. אחרי שאיבדו את היקר להם מכל, הם הקימו משפחות פה בארץ. אבל למרות הבנים, הנכדים ואפילו הנינים, מגפת הבדידות לא דילגה גם עליהם. ביקור במעון מיוחד ששוהים בו ניצולי שואה, שמתנדביו עושים הכל כדי שיעבירו את ימיהם בכבוד. צפו בפרק השלישי בסדרת הכתבות "בודדים" מחקרים מעידים כי כל קשיש שני בחברה הערבית בישראל מעיד שהוא חש בדידות. אבל בניגוד למצב בחברה היהודית, במגזר הערבי פתרונות כמו בתי אבות ומועדוני קשישים עדיין לא מקובלים. החברה הערבית משתנה, אבל המסורת עדיין מכתיבה את סדר היום, לפחות בכל הקשור לאזרחים הוותיקים. צפו בפרק הרביעי בסדרת הכתבות "בודדים"
בחירת העורכת
רינה מצליח מארחת את יאיר גולן לשיחה על ההורים
קסטלמן: תיק פתוח - גילויים חדשים בפרשה | זמן אמת
עמית פוצץ וממים על נסראללה: פיצוץ הביפרים ברשתות
החיילת הראשונה שנפלה בתמרון בעזה
שבעה מתמשכת: נוי היא קצינת נפגעים שפגשה את השכול בעצמה
נוסעים בנטל: למה שיעורי הנהיגה כל כך התייקרו?
מה עונים ערבים-ישראלים כששואלים אותם בחו"ל מאיפה הם?
השלב האחרון: הנשמה של עדי אשכנזי חוזרת לגוף | הייתי מתה