במושב נחם שמצפון לבית שמש, הוקמה קריית חינוך שבה שוהים מדי יום קרוב ל-3,000 ילדים. במתחם ישנם שני בתי ספר, מעון תינוקות של נעמ"ת וגני ילדים. במרחק של פחות מקילומטר וחצי משם פועל אזור תעשייה שבו לא פחות משלוש מחצבות, שתושבי המושב נלחמים כבר שנים כדי לפנותן.
לאחרונה, הופתעו התושבים לגלות כי מחצבה רביעית מתוכננת להיבנות באזור התעשייה. חוקר מומחה ששכרו הגיש חוות דעת לפיה מדובר בסיכון ממשי לבריאות הילדים והקשישים. לצד התושבים התייצבה עמותת "שומרי הסף" שבעזרתה הם מנסים לעתור לבית המשפט כדי לשנות את המצב.
מושב נחם הוא מושב שרוב יוצאיו הם ממוצא קוצ'יני, בעלי סיכון גנטי גבוה יותר לחלות במחלות לב וריאה שנגרמות כתוצאה מאבק וזיהום אוויר. לפי חוות דעת מומחה, שינוע של עשרות משאיות שעוברות שם מדי יום כדי להפעיל את המחצבה - מסכן את חייהם. אתמול הושבתו חלקית הלימודים במושב במחאה על היעדר הטיפול של הרשויות.
ד"ר מרים פינק, יו"ר ועד ההורים של בית הספר "קרוב" שנמצא במתחם הסמוך למחצבות וקולט תלמידים מ-13 יישובים סמוכים, סיפרה היום (שני) בריאיון בתוכנית "סדר יום" בכאן רשת ב, על מציאות יומיומית שבה התלמידים מדווחים על ריחות חריפים ועל תחושות בחילה ומחנק. לדבריה, הורי התלמידים מתמודדים עם אפס מענה של הרשויות. "יש הורים שהוציאו את הילדים שלהם מבית הספר", סיפרה.
ממפעלי נשר, שמפעילים את מחצבות מלט הר טוב שבאתר הסמוך לקריית החינוך נמסר בתגובה כי "האתר נמצא מתאים ועומד בכל הסטנדרטים הקבועים בחוק. טענות בדבר פגיעה בבריאות התושבים הן לא רק חסרות בסיס עובדתי, אלא יש בהן הטעייה מכוונת של הציבור".
מהמועצה האזורית מטה אשר נמסר בתגובה כי "המועצה התנגדה בכל הפורומים שהתקיימו לכרייה של מחצבה נוספת. הצעתם להעמיק את המחצבות הקיימות לא התקבלה. המועצה דורשת תזכיר השפעה בריאותית בטרם תתקבל החלטה".
האזינו לריאיון המלא עם ד"ר מרים פינק מתוך כאן רשת ב: