חסידי גור פלשו למבנים בערד - המשטרה מנעה פינוי

חרדים פלשו למבנים בערד - המשטרה מנעה פינוי
גורמים המזוהים עם קהילת חסידי גור, מנסים להשתלט על מבני ציבור, ולהפוך אותם לבתי כנסת. כשהעירייה הגיעה כדי לפנותם, שוטרים מנעו את הפינוי בטענה ש"הם שומרים על סטטוס-קוו". מנכ"ל העירייה: "המשטרה גוננה בכל כוחה על מפירי החוק"
מחבר מרדכי גילת מחבר מרדכי גילת
חרדים בערד, חסידי גור, חסידות גור
צילום: צילום: סבי ברנס, פלאש 90

גורמים המזוהים עם קהילת חסידי גור, מנסים להשתלט על מבני ציבור, ולהפוך אותם לבתי כנסת בערד. פרשננו מרדכי גילת פרסם היום (ראשון) בתוכנית "סדר יום" בכאן רשת ב כי הפולשים מנסים לנצל את 30 הימים שנקראים "פלישה טרייה", שבהם אם לא מפנים אותם צריך להמתין להליכי בית משפט. העירייה האשימה את משטרת ערד בחיפוי על קבוצת הפולשים למקלט ציבורי, ואף בסיכול פינוי גם אחרי אישור של בית משפט.

לדברי מנכ"ל העירייה גרשון עמל, הוא הגיע למקלט כדי לפנותו לפני כמה ימים לפנות בוקר, מלווה ב-25 מאבטחים ועובדי עירייה, ובמקום חיכו לו שוטרים שמנעו את הפינוי בטענה שהם שומרים על הסטטוס-קוו. "המשטרה יצרה מצג של רשע וטוב לו, צדיק ורע לו. כשהגעתי למקלט בלילה, ארבעה ימים אחרי הפלישה, בידיעה שזו פלישה טרייה, מי שעצר אותי הייתה ניידת", סיפר.

הוא הוסיף כי "המשטרה גוננה בכל כוחה על מפירי החוק, התייצבה לימינם במקום לימין העירייה, הדואגת לכלל הציבור, וניסתה לסייע לפולשים לגזול את זכותם של תושבי רחוב עפרוני להשתמש במקלט הציבורי בעת חירום".

עמל הבהיר: "יש צו של היועץ משפטי שקובע שזו פלישה טרייה - אני יכול לפנות. שבוע אחרי הפלישה, שופטת בית המשפט המחוזי קבעה כי הפלישה טרייה, וכשהפולשים ביקשו לעכב את הפינוי היא אמרה - לא".

עמל הסביר כי "יש נוהל מסודר כיצד מקצים מבנים ציבוריים, ביניהם מקלטים". המנכ"ל ציין כי הרצון הוא שבשגרה המקלט ישמש לפעילות שהעירייה מאשרת, במקרה הזה הוא היה מיועד לפעילות של "מכורים נקיים", שהיו אמורים להיכנס בשבועות הקרובים. "מקלט שמשתמשים בו בשגרה יכול לשמש בחירום יותר טוב, מאשר במקרה שהוא נעול ומוזנח", אמר עמל.

ראש ישיבת חסידי גור, הרב צבי ביאלוסובסקי, אמר בתגובה למנכ"ל: "עיריית ערד נלחמת נגדנו בכל רחוב. יש פסק דין של בית המשפט המחוזי שצריך לתת לנו שני בתי כנסת - קיבלתי רק אחד. לציבור בשכונה הזו אין איפה להתפלל. יש 300 נפשות שצריכים להתפלל ולא מאפשרים לו. אין חוק שאוסר להתפלל".

הרב המשיך וקבע כי "העירייה עוברת על החוק - יש פסק דין כבר ארבע שנים. חמש שנים ניהלו נגדי משפט לפנות בית כנסת, בסופו של דבר בית המשפט מחק להם את התביעה וחייב אותם לשלם 49 אלף שקל הוצאות - אבל את זה הם מסתירים".

מנכ"ל העירייה הגיב לדבריו של הרב ואמר: "שום דבר לא נותן לגיטימציה להיכנס ולהשתלט על מבני ציבור. אין צו של בית משפט שהעירייה לא מבצעת".

ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "אנו מצרים על הצגת תמונה חלקית תוך עיוות המציאות על ידי גורמי העירייה. מיד עם קבלת התלונה במשטרה נפתחה חקירה ולאחר איסוף ממצאי חקירה שלא נמסרו בתחילה על ידי העירייה למשטרה פעלה משטרת ישראל להביא לפינוי הפולשים בעיתוי הנכון. הנושא אף נדון בימים האחרונים בכמה ערכאות שיפוטיות, ורק אתמול הכריע בית המשפט העליון בנושא. למען הסר ספק, משטרת ישראל מסייעת לגורם האחראי על ביצוע הצו השיפוטי שהוא הרשות המקומית. מועד ביצוע ההחלטה נקבע בתיאום עם הרשות המקומית, זאת בתום הערכת מצב שבה נבחנים מכלול שיקולים מקצועיים ומבצעיים שונים, כפי שנעשה במקרים רבים מסוג זה בעבר".

הפופולריים