ההורים הוכרחו לחסן את בנם: "הם לא מתנגדי חיסונים"

הורים הוכרחו לחסן את בנם: "לא מתנגדי חיסונים"
עורכת הדין של בני הזוג שנאלצו לחסן את תינוקם בן השנה נגד טטנוס אמרה בריאיון לכאן רשת ב: יש להם זכות לשקול את הסיכונים
מחבר בחצי היום מחבר בחצי היום
חיסון
צילום: צילום: gettyimages

בית משפט השלום בחדרה חייב זוג הורים לחסן את בנם בן השנה בחיסון אנטי טטנוס, לאחר שסירבו להיענות להמלצת הרופאים שטיפלו בו. עורכת דינם של בני הזוג, סופיה שטיין-עיני, הסבירה בריאיון לכאן רשת ב כי "לא מדובר במתנגדי חיסונים אלא במתנגדי סיכונים".

מדובר במקרה של ילד בן שנה שסבל מכוויה קשה מאוד בכף רגלו השמאלית, לאחר שדרך על קרקע חמה בסביבת מדורה, בוקר אחרי חתונת הוריו. נגרמה לו חבלה קשה והרופאים שטיפלו בו המליצו להורים לבצע חיסון אנטי טטנוס. ההורים סירבו, והתיק הגיע לבית המשפט, שהחליט להתערב ולהורות להורים לבצע את החיסון באופן מיידי, בתוך 24 שעות. 

שטיין-עיני אמרה בריאיון לרונן פולק בתכנית בחצי היום בכאן רשת ב כי "חיסון טטנוס, להבדיל מחיסוני השגרה, הוא חיסון שקשור רק לאדם עצמו. ההחלטה לגבי החיסון הזה, להבדיל משאר החיסונים, אין לה שום נגיעה לשאר העולם, זה לא מדבק".

"בית המשפט מציין שמדובר בהורים מסורים ששקלו את כל השיקולים, שקיבלו ייעוץ רפואי וטיפלו בילד", הדגישה שטיין-עיני. "בית המשפט העליון קובע בהחלטות אחרות שלו שלהורים יש זכות לשקול את השיקול הזה – האם הילד הבריא שלהם זקוק לזה או לא".

אקטיביסט רשת למען חיסונים, דוקטור ליאור אונגר, רופא במחלקה לנוירוכירורגיה בתל השומר, אמר בתכנית כי הוא "תומך וחוגג את ההחלטה, חוגג כל החלטה של הרשויות שמגנה על הילדים מפני בורות הוריהם. מגיע ילד עם כוויות עמוקות ולכל רופא ברור שטטנוס יכול לחדור דרך העור הניזוק, ולכן החיסון הוא טריוויאלי בעיניו. אך הורים מתייעצים ומקבלים שלל עצות גרועות ולכן השופט צריך להחליט מהר מאוד בנושא".

על כך הגיבה שטיין-עיני ואמרה כי "הניסיון להסב את הדיון לכיוון של חיסונים בכללי הוא מיותר. הוא גורם לשנאת סתם. ההורים האלה לא מתנגדי חיסונים, אלא מתנגדי סיכונים. עלון של חיסון טטנוס סביל מדבר על דברים שכשאתה קורא אותם אתה מצטמרר - על סבירות מסוימת להעביר את מחלת הפרה המשוגעת, שלל מחלות ווירוסים. את השיקולים האלה ההורים שוקלים".

הפופולריים