פריצת דרך: חוקרים ייצרו אינסולין בעל חיי מדף ארוכים פי 4 מההורמון הטבעי

פריצת דרך: אינסולין עם חיי מדף ארוכים פי 4
החוקרים מעריכים כי בעקבות העמידות היחסית, ניתן יהיה להפחית את ההזרקות כדי להתמודד עם סוכרת. החוקרים בוחנים כעת את הפיתוח החדש בבעלי חיים, ואומרים כי התוצאות שהושגו עד כה מותירות מקום לתקווה עבור חולי סוכרת רבים
מחבר דקלה אהרן-שפרן מחבר דקלה אהרן-שפרן
אינסולין, סוכרת
צילום: צילום: אי-פי

חוקרים מהמכון לכימיה באוניברסיטה העברית, בהובלת פרופסור נורמן מטאנס, הצליחו לייצר אינסולין שיציבותו וחיי המדף שלו גדולים פי ארבעה מאינסולין טבעי. כך דווח הבוקר (שלישי) בכאן חדשות. החוקרים בוחנים כעת את הפיתוח החדש בבעלי חיים, ואומרים כי התוצאות שהושגו עד כה מותירות מקום לתקווה עבור חולי סוכרת רבים.

הפיתוח החדש מאפשר ייצור כימי ביעילות גבוהה של אינסולין, ההורמון שמשחק תפקיד מרכזי במשק הסוכר בגוף. החוקרים מעריכים כי בעקבות העמידות היחסית של ההורמון, ניתן יהיה להפחית את תדירות הזרקת ההורמון לגוף לפעם אחת בכמה ימים, בניגוד לכמה הזרקות ביום כפי שנוהגים כעת.

שינוי משמעותי זה עשוי להשפיע על צריכת האינסולין ולשפר את איכות החיים של חולי הסוכרת, אחת המחלות הכרוניות השכיחות ביותר בעולם. שיעור הלוקים בה עולה בהתמדה מדי שנה. קרוב ל-10% מהאוכלוסיה במדינות המפותחות סובלים ממחלת הסוכרת, וכמעט 9% בממוצע משיעור המבוגרים בעולם.

בישראל נאמד מספר חולי הסוכרת בכ-400 אלף בני אדם. החוקרים במחקר הנוכחי ציינו כי עמידות ההורמון הכימי שפותח במעבדה לא ישפיע רק על משך הפירוק שלו בגוף, אלא גם על יכולת השינוע שלו ברחבי העולם. עמידותו של האינסולין החדש תאפשר העברה ללא הוראות אחסון מיוחדות ומתקני קירור, מה שעשוי להוזיל את מחיר התרופה ולאפשר הנגשה לאוכלוסיות מוחלשות.

הפופולריים