משרד הבריאות הכריז היום (חמישי) על שורת צעדים שיקלו על צרכני הקנאביס הרפואי בישראל. במשרד אומרים כי יופעל פיקוח על מחירי הקנאביס הרפואי, וייקבע מחיר מירבי לילדים ולחולים אונקולוגיים ללא קשר לכמות החומר שהם צורכים. במשרד מציינים כי פיקוח המחירים דורש את אישור ועדת המחירים, הכוללת נציגים ממשרד האוצר והכלכלה.
בנוסף, הצעדים המקלים יכללו גם הארכה של הוראת השעה לגבי רישיונות לקנאביס רפואי, כך שהחולים המחזיקים רישיונות מלפני מועד החלת הרפורמה בנושא, יוכלו לקבל את הקנאביס גם במתכונת החדשה דרך בתי המרקחת, וגם במתכונת הישנה שהייתה נהוגה עד כה. לפי המשרד, סובלים מאוטיזם, בהם גם ילדים, יוכלו לבחור אם לעבור למתכונת החדשה או להמשיך במתכונת הישנה, לפי בחירתם, עד האחד ביולי 2020. יתאפשר גם "פיצול מרשם", כך שיהיה ניתן לרכוש חלק מכמות הקנאביס הנדרשת בבית מרקחת אחד, ואת השאר בבית מרקחת אחר.
מאז יצאה לפועל רפורמת הקנאביס הרפואי של משרד הבריאות מתלוננים מטופלים רבים על בעיות שונות וקשות שעמן הם מתמודדים, ובהם זנים ומינונים שאינם מתאימים להם, חומר שאינו איכותי ומלא עובש, ופגיעה ברצף הטיפולי שלהם. נגד משרד הבריאות עומדת עתירה לבג"ץ, שהוגשה על ידי העמותה לקנאביס רפואי וקוראת לעצירת הרפורמה.
מעמותת הקנאביס הרפואי נמסר בתגובה לצעדים עליהם הכריז משרד הבריאות, כי "סבסוד המחירים, בעיקר לילדים ולבעלי מינונים גבוהים, הובטח בידי משרד הבריאות כבר לפני יותר משנה - כשהרפורמה עוד הייתה פיילוט והאמרת המחירים רק החלה. גם כעת ההבטחה חלה רק על חלק מצומצם מהמטופלים - ורובנו עדיין נאלץ לשלם מחירי עתק.
"גם הגבלת היכולת להשאר במתכונת הישנה רק לסובלים מאוטיזם, מותירה עשרות אלפי חולים בלי שום מענה - מאחר שאין רצף טיפולי עבורם באסדרה החדשה. מדובר בניסיון נואש לדחות את הכרעת בג"ץ בנושא רפורמת הקנאביס. המטופלים ימשיכו לשאת עיניהם לבג"ץ ולקוות שהצדק ייראה עבור כולנו - ולא רק כמס שפתיים עבור אחוזים בודדים בלבד".
בחודש שעבר גורמים בכירים המתמחים בטיפול בקנאביס רפואי וגורמים בענף גידול הקנאביס תקפו את מנהל היחידה לקנאביס רפואי במשרד הבריאות ומתחו ביקורת חריפה על הרפורמה בתחום. לדברי גורמים באיגוד הקנאביס הרפואי: "המתודולוגיה שעליה מושתתת הרפורמה לא נבדקה ואינה מושתתת על מחקר ניסויי. הרפורמה מהווה ניסיון להכתיב לרופאים כיצד לנהוג באופן החורג מסמכויות מנהל תקין, מכיוון שהיא סותרת את הפרקטיקות המקובלות ואת היחסים הנהוגים בין הדרג הטיפולי ובין הדרג המנהלי של משרד הבריאות".