פוסט שפרסמה לאחרונה העיתונאית והמגישה לוסי אהריש, הצית שיח סביב העיסוק המוגבר של החברה הישראלית בהריונות, פוריות והליך הקמת המשפחה - מה שנתפס בקרב נשים רבות כחדירה בוטה לפרטיות. לאהריש הצטרפו נשים נוספות מתעשיית הבידור, בהן בר רפאלי, מאיה ורטהיימר ומיה דגן, ששיתפו גם הן את חוויותיהן ודעתן בנושא - תחת הכותרת "צאו לי מהרחם".
גם נשים מן השורה שלא נחשפות לאור הזרקורים, חוות לחץ מהסביבה בכל הנוגע לנושא ההריון. בתאל שטרית, בת 34 מרמת גן, מספרת שהדאגה הישראלית להריון מובילה לא אחת לשאלות שחוצות את גבול הטעם הטוב, כמו "אתם עובדים על זה?" או "את רוצה שאני אספר לבעלך איך לעשות את זה?", ואמירות נוספות מן הסוג הזה.
הפוסט שפרסמה אהריש בעמוד הפייסבוק שלה
בתאל מספרת על טיפולי הפוריות IVF (הפריה חוץ גופית) שהיא נאלצת לעבור בשנים האחרונות, ועל הקשיים שהיא חווה במהלכם: "את צריכה להתעורר באמצע הלילה כדי להזריק. ב-3 לפנות בוקר את מוצאת את עצמך עם עין חצי עצומה, וזה כואב. תוך כדי זה את גם צריכה לנהל שגרה. פתאום את רזה, פתאום את שמנה, פתאום את נפוחה... הכל בך משתנה".
שיעור הפריון בישראל עומד על 3.1 ילדים בממוצע - מספר גבוה לעומת כל מדינה מפותחת אחרת. לדבריה של בתאל, החברה הישראלית חווה וגם מפעילה לחץ לא פרופורציונלי על נשים: "מה שמגדיר אותך כהצלחה או לא - זה אם את אמא. אם הצלחת להיכנס להריון ישר אחרי החתונה. את סוג של מערכת רבייה על שתי רגליים. ישראלית בת 34 ללא ילדים - מרגישה פגומה".
"ישראלית בת 34 ללא ילדים - מרגישה פגומה". בתאל שטרית
בתאל מספרת כי הסביבה יכולה להגיב בחוסר רגישות משווע כלפי נשים, ומבקשת מאנשים לגלות אמפתיה ורגישות כאשר נכנסים למרחב הפרטי של אישה ונוגעים בנקודה שיכולה להיות כואבת. היא מספרת כי עברה 12 סבבים של טיפולי פוריות - שלושה מהם הולידו הריון שנגדע בשבוע השמיני, לאחר שלבו של העובר הפסיק לפעום. "זה משהו שמת לך בבטן, מת לך בגוף. בכל פעם גם משהו מהנשמה שלך מת. מה שנותן לי כוח להמשיך בטיפולים, זו הידיעה שאני אנצח במלחמה הזו ובסוף אהיה אמא. הרצון להיות אמא הוא כל כך חזק, שזה שורף בנשמה בכל שניה".