ברקע המאבק ואיומי השביתות, ראש הממשלה בנימין נתניהו נועד במהלך הלילה (ראשון) עם שר התחבורה הנכנס בצלאל סמוטריץ' על עתיד שדה התעופה דב בתל אביב שצפוי להיסגר היום.
כאות הזדהות עם מחאת העיר אילת נגד הסגירה, החליט השלטון המקומי להשבית את השירותים העירוניים בעיריות ובמועצות האזוריות במהלך היום. עד כה, הרשויות שהודיעו על שביתה הן כרמיאל, דימונה, עכו, ראש העין, מודיעין, רמת גן, תל אביב וחדרה. בחלקן לא ינתנו שירותי קבלת קהל במוקדי השירות בין השעות 9:00 ל-11:00 בבוקר, ובחלקן לא תהיה קבלת קהל במשך כל היום.
כמו כן, בתום התייעצות חירום שהסתיימה בערב בלשכתו של יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד, בהשתתפות ראשי האיגודים ובכירי הארגון, בר-דוד איים בשביתה שתחל ביום שני בבוקר. "ככל שתתקבל החלטה לסגירת שדה דב, אשקול בכובד ראש להפעיל צעדים ארגוניים נרחבים במשק החל מיום שני בבוקר", איים יו"ר ההסתדרות.
המאבק על סגירת שדה דב: שדה התעופה יפעל מחר בפעם האחרונה, הלילה ישיבת חירום בהסתדרות
— כאן חדשות (@kann_news) 29 ביוני 2019
הדיווח של @hadasgrinberg מתוך #חדשותהשבת pic.twitter.com/BXzWuQf3wI
במקביל, פנה בר-דוד לראש הממשלה בנימין נתניהו וקרא לו לקבל את "ההחלטה הנכונה, המושכלת והטובה ביותר למען תושבי העיר אילת, תושבי מדינת ישראל וכל העובדים בענפי המלונאות, התיירות והתעופה שעתידים להיפגע ממהלך סגירת שדה דב".
במשרד האוצר כבר העריכו את עלותה הישירה של דחיית סגירת שדה התעופה בסכום של בין ארבעה לשמונה מיליארד שקלים, עלות שכדי לממנה יהיה צורך בקיצוץ רוחבי. כך עלה בפגישה שזימן ראש הממשלה נתניהו ובה השתתפו בין השאר השר בצלאל סמוטריץ', היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט ונציגי משרד האוצר.
המתווה שהוצע לסגירת שדה דב אמור להעביר את פעילות התעופה האזרחית בתוך שישה חודשים לשטח מצומצם המאפשר את פעילותה. מוסדות התכנון ימשיכו לתכנן את שטח שדה דב, כאילו הופסקה פעילות השדה, אך באופן שהבנייה בשטח השדה, בהתאם לתכניות שיאושרו, תבוצע "ממזרח למערב". כך יתאפשר להמשיך עם הטיסות במקביל לבניית יחידות דיור ממזרח לשדה.