"ככל שיהיו יותר הומופובים - יהיו יותר מצעדי גאווה"

"ככל שיהיו יותר הומופובים - יהיו יותר מצעדים"
אחרי השנים הקשות בקריית גת, שבהן היה מסתכל במראה ו"מרגיש שנולד בת בטעות", שחר ארפוב הצליח להשלים את הליך השינוי של זהותו המגדרית, והשנה הוא כבר זכה לצעוד בפעם הראשונה יחד עם בן זוגו ברחובות באר שבע | כאן מלווים
מחבר יותם רוזנוולד מחבר יותם רוזנוולד
Getting your Trinity Audio player ready...
כאן מלווים מצעד גאווה ב"ש שחר קאבר
צילום: צילום: תאגיד השידור

"הייתי מסתכל במראה, ומרגיש שאני לא רואה את עצמי. הרגשתי שנולדתי בת בטעות". כך מספר שחר ארפוב, טרנסג'נדר שנולד כנקבה ועלה לארץ עם משפחתו בגיל שלושה חודשים, על שנות נעוריו הקשות בקריית גת. בשבוע שעבר (חמישי), כשהוא כבר בן 26 והשלים את ההליך לשינוי זהותו המגדרית, ארפוב ובן זוגו צעדו יחד עם עוד כ-1,000 איש במצעד הגאווה בבאר שבע.

בן זוגו של ארפוב, שחר גוריון בן ה-37 מירוחם, יצא מהארון כשהיה בן 30. הוא אחד ממארגני ומפיקי המצעד בבאר שבע, והיה ממקימי הבית הגאה בעיר. "ככל שיש יותר הומופובים - ככה יהיו יותר מצעדים. איפה שלא רוצים אותנו - שם אנחנו נהיה", אומר גוריון. "אנחנו רוצים ללמד את המתנגדים שטובתם היא לתת לנו את הזכויות שלנו. לאט לאט יהיו מצעדים כמספר הערים במדינת ישראל".

ארפוב וגוריון ביחד כבר יותר מחמש שנים. "הוא נתן לי הרבה מאוד ביטחון עצמי", מספר ארפוב על חשיבות הקשר שלו עם גוריון. וארפוב היה זקוק לביטחון העצמי  הזה בשלבים רבים במהלך חייו.

ככל שהתבגר, החל שחר ארפוב לחקור את נושא הזהות המגדרית. כשהיה בן 19, הבין סופית כי הוא טרנסג'נדר ונמשך לגברים. את שינוי זהותו המגדרית החל בגיל 22 באמצעות הורמונים, ובגיל 24 עבר ניתוח כירורגי להסרת החזה הנשי. "היציאה מהארון בפני ההורים שלי הייתה הקשה ביותר", הוא אומר. "הייתי נרגש, לא היו לי את הכלים לספר להם את זה נכון. היציאה מהארון ניתקה בינינו. היום ההורים שלי מקבלים אותי".

"איפה שלא רוצים אותנו - שם נהיה". ארפוב וגוריון במצעד הגאווה בבאר שבע

זוהי השנה השלישית שבה מתקיים מצעד הגאווה בבירת הנגב, כאשר המצעד הראשון בעיר ב-2017 כמעט בוטל בגלל לחץ חרדי. שחר גוריון אומר כי "מי שנמצא בארון, או מי שנמצא בבית, ולא חושב שצריך את מצעד הגאווה לעולם לא יבין את זה. העובדה היא שבבאר שבע יש כבר יותר ויותר קבלה ויותר הכלה. המצעד עושה את העבודה". ואכן, מסקרים שנערכו בשנים האחרונות ברשתות החברתיות עלה כי רוב תושבי הדרום לא מתנגדים למצעד, ותומכים בשוויון זכויות לקהילת הלהט"ב.

"אנחנו רוצים ללמד את המתנגדים שטובתם היא לתת לנו את הזכויות שלנו. לאט לאט יהיו מצעדים כמספר הערים במדינת ישראל"

מעבר לחשיבות החברתית והפוליטית, המצעד השנה בבאר שבע מיוחד בעבור ארפוב וגוריון גם ברמה האישית, כשבעקבות המעורבות של שחר גוריון בהפקת וניהול המצעד, לא התאפשר לבני הזוג לצעוד ביחד ברחובות העיר - עד השנה. "מבחינתי מצעד הגאווה הוא כמו החתונה שלי, בתחושה", אומר ארפוב. "כמו שהרבה אנשים מחכים לחתונה שלהם, שזה היום שלהם - ככה זה מבחינתי. כשאני צועד עם בן הזוג שלי, זה מרגש אותי".

הפופולריים