עמותת עלם, עמותה לנוער במצבי סיכון, הגישה הבוקר (ראשון) את הדוח השנתי שלה לנשיא המדינה ראובן ריבלין. מהדוח עלה כי ארבעה מתוך חמישה בני נוער שהעמותה פגשה השנה סבלו מאלימות מינית וכי אחוז הפניות ברשת בנושא עלה פי שניים לעומת השנה שעברה. מרבית הפניות היו מנערות וצעירות. עוד עלה כי יש עלייה בפניות של פוגעים ונפגעים בגילאי ארבע עד שבע.
על פי הדוח, אחד מכל חמישה בני נוער, צעירים וצעירות שפנו לעלם ב-2018, סבלו מאלימות במשפחה, ברשת או בקהילה. בדוח הייתה התייחסות גם לשימוש בני הנוער בסמים ונכתב כי אחד מכל ארבעה משתמש בסמים. בעלם ציינו כי ב-2018 זיהו ירידה בגיל השימוש. עוד ציינו כי בפריפריה אחד מכל שניים מבני הנוער דיווח על שימוש בסמים.
עלם מפעילה תוכנית ליווי תעסוקתי לצעירים, שמטרתה להביא נערים ונערות בסיכון לעצמאות כלכלית. מנתונים שעלו: 24% מהנוער שקיבל ליווי, דיווח על חובות והסתבכות עם השוק האפור, יש עלייה במספר הצעירות בתוכנית שהן אמהות צעירות וחלה החרפה במצבי הסיכון של צעירים וצעירות שאובחנו בעלי קשיים קוגנטיביים.
בישראל חיים כ-800 אלף בני נוער. כרבע מהם מצויים במצבי סיכון ברמה כזו או אחרת. הנשיא ריבלין: "הנערים והנערות שנסיבות חייהם הובילו אותם אל הרחוב, על מצוקותיו ואכזריותו, הם הילדים והילדות שלנו".
הנתונים הללו מגיעים על רקע משבר מתמשך ברשות חסות הנוער שבמשרד הרווחה, סגירה של הוסטלים ומסגרות לנוער קצה ובסיכון. במשרד הרווחה מובילים רפורמה שזכתה לביקורת מצד הארגונים האזרחיים וכן בוגרים ובוגרות של חסות הנוער. בסוף חודש יוני צפויים להיסגר חמישה הוסטלים, כאשר יסתיים החוזה עם המפעילים הנוכחיים.