הם מצוינים כמקור לפחמימות, מינרלים, ויטמינים, סיבים תזונתיים וחלבון, ונחשבים לגידול השלישי בחשיבותו בעולם, אחרי אורז וחיטה. לקראת ל"ג בעומר: משרד החקלאות פרסם היום (שני) נתונים על תפוחי אדמה.
הייצור העולמי של תפוחי האדמה עומד כיום על כ-380 מיליון טון בשנה. בראש הטבלה ממוקמת סין, הנחשבת למובילה בענף, ומייצרת כ-95 מיליון טון. לעומתה, מדינת ישראל מייצרת כ-522 אלף טון תפוחי אדמה.
כ-242 אלף טון מתוך התוצרת המקומית, הם לצריכה ישראלית, כ-54 אלף טון כחומר גלם לתעשייה, כ-23 אלף טון משמשים כזרעי תפוח אדמה לייבול הבא וכ-204 אלף טון הם לייצוא המהווה כ- 42% מסך כמויות הייצוא של ירקות מישראל.
במדינות האיחוד האירופי, סך הצריכה לנפש בשנה נאמד בממוצע בכ-70 ק"ג, הישראלי הממוצע צורך בשנה כ-40 ק"ג תפוחי אדמה. בחלק ממדינות אירופה כגון פולין, בריטניה, הולנד ובלגיה הצריכה לנפש אף מגיעה לכ-100 ק"ג בשנה.