אחרי 70 שנות פעילות: מפעל חרסה ייסגר, העובדים יפוטרו

אחרי 70 שנה: מפעל חרסה ייסגר, העובדים יפוטרו
כ-110 העובדים במפעל הוותיק בבאר שבע נותרו ללא פרנסה, והפגינו הבוקר מול שערי המפעל הנעולים. "כואב מאוד שזה נעשה בצורה כזאת", אמרה אחת העובדות שפוטרו בריאיון לכאן רשת ב
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
מפעל חרסה בבאר שבע נסגר
צילום:

כל עובדי מפעל חרסה בבאר שבע יפוטרו, כך נודע להם אמש (ראשון), אחרי תקופת אי ודאות ארוכה וחשש מפיטורים. חרסה הוא המפעל הוותיק בדרום, פועל כ-70 שנה, מעסיק כ-110 עובדים ומייצר כלים סניטריים. כמה מעובדי המפעל הפגינו באזור וחסמו את הכניסה. אחת העובדות שפוטרו אמרה בריאיון לכאן רשת ב: "כואב מאוד שזה נעשה בצורה כזאת".


כוונת הבעלים, קבוצת חמת, לסגור את המפעל הוותיק כדי לחסוך עלויות ולייצר בטורקיה. העובדים קיבלו אמש הודעה בהפתעה שלא לחזור מחופשת הפסח וכי יפוטרו, וההנהלה הציבה מאבטחים כדי למנוע את חזרתם.

יאנה בת ה-58, מנהלת חשבונות שפוטרה מהמפעל, אמרה בריאיון לקרן נויבך בתכנית "סדר יום" בכאן רשת ב כי "לאבד פרנסה זה לאבד ביטחון, זה מביא גם לחרדות, לאובדן היכולת לספק את הצרכים הבסיסיים ביותר. אני מאוד פגועה, זה מאוד כואב ושורף שזה נעשה בצורה כזאת". עוד סיפרה יאנה: "אני חזרתי אתמול מהחופש ובערב קיבלתי הודעה להגיע פשוט לשער של המפעל ושם מחכים לנו הבריונים שלא ייתנו לנו להיכנס, אבל פשוט להצטרף לכל העובדים, זה קבלת הפנים שקיבלתי אחרי החופש".

מוניקה, אחראית לוגיסטיקה בת 44 שקיבלה גם היא הודעת פיטורים, הסבירה בריאיון לכאן רשת ב את הקשיים של העובים הוותיקים למצוא עבודה בשלב זה של חייהם. "אני בת 44, אולי זה יהיה יותר קל, אבל אני רואה את החברים שלי בני 52, 55, 60, אנשים שנתנו את החיים שלהם, גם קיבלו פגיעות גופניות מהמקום הזה, אם זה התקפי לב, פריצות דיסק וכאלה, שכבר על סף נכות, שאני לא חושבת שתהיה להם אפשרות להתקבל במקום חדש".

האזינו לריאיון עם העובדות שפוטרו בכאן רשת ב:

"בוודאי שאני חוששת שלא אוכל למצוא עבודה", הוסיפה יאנה. "לפני ארבע שנים אני קיבלתי התקף לב וזה הוכח שזה בעקבות הלחץ, בגלל הנתינה, בגלל שהשקעתי יותר מדי שעות עבודה. הגב שלי שבור, יש לי 5 פריצות דיסק, זה גם הוכח שזה מרוב ישיבה מרובה והיום אני על כדורים".

מקבוצת חמת נמסר: "החלטת החברה לסגור את מפעל חרסה בבאר שבע נעשתה בלב כבד. בשנים האחרונות השקיעה חמת סכומים משמעותיים במפעל במטרה לשפר את יכולות הייצור אך על אף השקעות אלו המפעל המשיך להתקשות אל מול התחרות הקשה, ביטול המכסים ופתיחת השוק לייבוא מטורקיה. חרסה הציגה נחיתות ייצור ונכנסה להפסדים עמוקים. לא היה מנוס מסגירתו של המפעל. אנו שיתפנו את העובדים בנושא, אנו כואבים את כאבם של העובדים ומבינים, נתמוך בעובדים, נעשה את מירב המאמצים למצוא להם מקומות תעסוקה. לקבוצת חמת עוד שלושה מפעלים המעסיקים 400 עובדים, נמשיך להשקיע בתעשייה הישראלית ולהרחיב את המפעלים הקיימים ולייצר בישראל. מרכז המחקר והפיתוח של חרסה ימשיך לפעול מישראל".

הפופולריים