ברחבי הארץ מציינים הערב (שבת) את המימונה המסורתית, חגם של יהודי צפון אפריקה, בצאת חג הפסח. במאות אלפי בתים חוגגים רבים עם מוסיקה ותלבושות מסורתיות והרבה מופלטות ודברי מתיקה.
חוגגים מימונה: רה"מ הגיע להתארח בבית משפחת מימון באור עקיבא@hadasgrinberg pic.twitter.com/CyKUimmZoN
— כאן חדשות (@kann_news) 27 באפריל 2019
נשיא המדינה ראובן ריבלין בירך את החוגגים: "המימונה היא כבר מזמן החג של כולנו. מסורת של געגועים שהביאו איתם יוצאי צפון אפריקה, שהפכה לשמחת חג ישראלית חוצת עדות ומגזרים. אני מאחל ומקווה שנדע לשמוח יחד בשמחה המאחדת הזו, הנוכחת בנו כל כך במימונה הנהדרת, גם ביתר ימות השנה. יקיריי ויקירותיי החוגגים והחוגגות - תרבחו ותסעדו!".
השרה מירי רגב פתחה את סבב המימונה המסורתי בגן יבנה עם יורם ואורית סוויסה וראש המועצה אהרון דרור
— כאן חדשות (@kann_news) 27 באפריל 2019
(צילום: אלי סבתי)@shani_na pic.twitter.com/xdyex1Y4L2
גם ראש הממשלה, שרים וחברי כנסת משתתפים בחגיגות. בנימין נתניהו מתארח אצל משפחת מימון באור עקיבא, שר התחבורה ישראל כץ פתח את המימונה יחד עם בתו מור אצל משפחת מזרחי בתל אביב, בעוד שר העלייה והקליטה יואב גלנט חגג יחד עם אשתו קלודין בפרדס חנה. שרת התרבות והספורט מירי רגב פתחה את סבב המימונה המסורתי בגן יבנה עם יורם ואורית סוויסה וראש המועצה המקומית אהרון דרור.
ראש הממשלה נתניהו אמר בחגיגות המימונה באור עקיבא: ״זה חג מיוחד שכולו שמחה. אנחנו סיימנו עכשיו את חג הפסח. חג הפסח תמיד מדבר אליי משום שאין עם שנלחם על חירותו כמו עם ישראל מול כוחות כל כך גדולים ובעוז רוח כל כך גדול. אני רוצה להודות לכם על כך שהענקתם לי פעם נוספת את הזכות לשרת אתכם".