המפלס זינק, איכות המים השתפרה: מרץ המשוגע בכנרת

המפלס זינק, איכות המים השתפרה: המהפך של הכנרת
במהלך חודש מרץ עלה המפלס באגם ב-89 ס"מ. כמות מים זו גם הורידה את ריכוז המליחות ושיפרה את איכות מים הכנרת. רשות המים חשפה את הנתונים שמאחורי הגשמים
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
האי של הכנרת נעלם: סיכום החורף
צילום:

עובי המשקעים המצטבר בשקלול כלל ארצי מספטמבר 2018 ועד לסוף מרץ 2019 מסתכם ב- 131% ביחס לממוצע הרב שנתי. כך עולה מנתונים שפרסם היום (ראשון) השרות ההידרולוגי ברשות המים. עוד עולה מהנתונים כי מפלס הכנרת עלה במהלך חודש מרץ עלה מפלס הכנרת ב-89 ס"מ ומפלס ים המלח ב-3 ס"מ.  

בעקבות אירועי גשם רבים במהלך חודש מרץ מפלס הכינרת עלה ב- 89 ס"מ והוא עמד בתחילת אפריל  בגובה של 211.96- מ',  1.04 מטר מעל הקו האדום התחתון. עדיין, חסר לכנרת מלאה עוד 3.16 מטר. כניסות המים היפות לכנרת הורידה גם את ריכוז המליחות של מי האגם ושיפרה את איכותם.

במקביל מפלס ים המלח עלה במהלך חודש מרץ ב-3 ס"מ, ועמד בתחילת אפריל על 433.41- מ'. בתקופה המקבילה אשתקד ירד המפלס ב-6 ס"מ. מתחילת השנה ההידרולוגית ירד מפלס ים המלח ב-37 ס"מ.

עוד עולה מהנתונים כי גשמי מרץ העלו את ספיקת מעיינות הדן וספיקתם נכון לתחילת אפריל היא: 9.05 מ"ק/שנ' (לעומת ספיקה של 8.4 מ"ק/שנ' בחודש הקודם). הספיקה גבוהה מספיקת המעיין בתקופה המקבילה אשתקד (5.6 מ"ק/שנ'), וזהה לספיקה הממוצעת לתקופה זו (9.1 מ"ק/שנ').

ספיקת הבניאס עמדה בתחילת חודש אפריל על 4.4 מ"ק/שנ', מעט יותר מכפול הספיקה בתקופה המקבילה אשתקד (2.1 מ"ק/שנ') וקצת יותר גם ביחס לספיקה הממוצעת הרב שנתית בתקופה זו (4.0 מ"ק/ 9 שנ').


הפופולריים