תושב מזרח י-ם שנפצע בתאונה טוען: מד"א סירב לפנותי לבית חולים ישראלי

תושב מזרח י-ם: מד"א סירב לפנותי לבי"ח ישראלי
לפי וליד רביע, בעל תעודת זהות כחולה, נהג האמבולנס שהגיע לזירת התאונה פינה את הנפגעים היהודים לבית חולים ישראלי - בעוד שהתעקש לפנות אותו ונוסע נוסף לבית החולים מקאסד. צפו בתיעוד
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel

וליד אל-רביע, תושב מזרח ירושלים, טוען כי נהג אמבולנס של מגן דוד אדום סירב לפנות אותו ונוסע פלסטיני נוסף לטיפול בבית חולים ישראלי אחרי שהיו מעורבים בתאונת דרכים. הסיפור הובא היום (חמישי) בתוכנית מרחאבית עם ערן זינגר בכאן רשת ב.

התאונה התרחשה בחודש שעבר באזור התעשייה בבית שמש, במעורבות רכבו של אל-רביע ורכב עם נוסעים יהודים. לדברי אל-רביע, האמבולנס פינה נפגעים יהודים מהתאונה לבית חולים ישראלי, בעוד שהנהג הציע לו ולנוסע שאיתו להתפנות לבית החולים מקאסד במזרח ירושלים. בין השניים התנהל דין ודברים במקום.

צפו בתיעוד מזירת התאונה: הוויכוח בין וליד אל-רביע לנהג האמבולנס

בעקבות האירוע, הוא הגיש פנייה לפני הגשת תביעה נגד מגן דוד אדום באמצעות עורכת הדין רנה סעיד, ודרש מהארגון לפרסם התנצלות פומבית ולפצותו כספית. "נהג האמבולנס שהגיע למקום הפקיר את הפצועים בשטח, תוך שהוא מנסה להציע להם להזעיק להם אמבולנס אחר שיעביר אותם אל בית חולים מקאסד", נטען בפנייה. "זו התנהלות המנוגדת לכללים, שלפיהם זכותו של כל אדם באשר הוא, ללא הבדל בין גזע, דת, מין או לאום לקבל את הטיפול הרפואי ההולם - על אחת כמה וכמה כשמדובר באירוע חירום כמו תאונה.

"לא זו בלבד, אלא שמדובר בהתנהלות בלתי אנושית ובלתי חוקית, שמנוגדת לכל דין... באותו אירוע, נפגעו פצועים יהודים אשר פונו ממקום האירוע אל בית החולים הדסה עין כרם. החמור מכך, הוא העובדה כי מרשי והנוסע שהיה עמו ברכב, נאלצו להזעיק את עזרת בני המשפחה שלהם על מנת להסיע אותם אל בית החולים הדסה עין כרם, ושם התקבלו לטיפול רפואי, לאחר ששילמו את דמי הכניסה לבית חולים".

האזינו לסיפור המלא בכאן רשת ב

עו"ד סעיד אמרה בשידור על הגשת התביעה: "אני חייבת לציין שעד כה לא קיבלנו תשובות מהמחלקה המשפטית של מד"א. מה שיש לנו זה מקרה שהוא בלשון המעטה מחריד וקשה, אבל ברמה המשפטית הוא ממש קל. נחצו כל הגבולות וכל החוקים בספר החוקים הישראלי. יש פה הפרה בוטה של חוק זכויות החולה וכל מה קשור לזכותו של בן אדם לקבל טיפול ללא הבדל דת, גזע, מין ולאום".

"יש פה נותן שירות, שאמור היה להגיע למקום ולתת סיוע", המשיכה עו"ד סעיד. לדבריה, "יש פה הפקרת פצוע לכל דבר ועניין. הוא חייב לתת שירות. צר לנו שזו ההתנהלות של מד"א, זה לא אמור להיות כך".

במגן דוד אדום מסרו בתגובה: "מגן דוד אדום מעניק טיפול רפואי לכל אדם במדינת ישראל, ללא קשר לזהותו או מקום מגוריו. בנוגע ליעד הפינוי של תושבי הרשות הפלסטינית, מד״א פועל בהתאם להנחיית משרד הבריאות ומערכת הביטחון. במקרה זה, מדובר בתושב הרשות הפלסטינית שסבל מחבלות קלות ביותר, נבדק על ידי הצוות והוצע לו להתפנות באמבולנס של מד"א ליעד הפינוי שנקבע בזמן אמת על ידי מתאמת הבריאות של המנהל האזרחי, וזאת בהתאם להנחיות משרד הבריאות ומערכת הביטחון".

מהמנהל האזרחי נמסר בתגובה כי "האירוע אינו מוכר למתאמת הבריאות במנהל האזרחי. על פי המידע שהועבר מהמערכת, מדובר בתושב מדינת ישראל אשר מחזיק בתעודת זהות כחולה. נדגיש כי בסמכות מתאמת הבריאות במנהל האזרחי תיאום וטיפול במקרים של תושבים הנושאים תעודת זהות פלסטינית בלבד. על כן המקרה הנ״ל אינו בסמכות גורמי המנהל האזרחי".

הפופולריים