שימי אף פעם לא הבין מה עובר על בתי הקפה ולמה המחירים במסעדות מוגזמים כל כך. הוא החליט לפתוח מקום חברתי עם מחירים עממיים - ובחר בחומוסייה, 28 שקלים למנה. עשור אחרי, שימי מצא את עצמו בעל עסק שלא מצליח לשרוד. הזעקה שלו משקפת את מצוקתם של המסעדנים שלא מבינים איך אפשר להשאיר את הראש מעל המים.
"לא סתם 4,000 עסקים בתחום המזון נסגרים מדי שנה בישראל", אומר שימי. והוא יודע על מה הוא מדבר - בתור עסק קטן, קהילתי, כזה שמכיר את הלקוחות ומעניק במה לערבי תרבות, הוא נאבק על שימוש בחומרים איכותיים מחד, ובכל התשלומים הנלווים מאידך: שכירות, ארנונה, היטלים, מסים, מס הכנסה, ביטוח לאומי ועוד.