ייצוא הקנאביס הרפואי: "היחס למטופלים בארץ עדיין מזלזל"

ייצוא הקנאביס הרפואי: "היחס למטופלים בארץ עדיין מזלזל"
הממשלה אמנם אישרה לייצא את התרופה לחו"ל, אבל המומחה צחי קליין הסביר בכאן רשת ב שהיחס למטופלים בארץ עדיין דורש שינוי: "הבעיה הראשית - כסף". האזינו
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
קנאביס רפואי
צילום: צילום: יוסי זמיר\ פלאש 90

בעקבות האישור מהממשלה לייצוא של קנאביס רפואי, צחי קליין, מומחה קנאביס בינלאומי, התראיין היום (שני) אצל קרן נויבך בתוכנית "סדר יום" בכאן רשת ב, והסביר על הקשיים והסבל שעדיין עוברים על מטופלי הקנאביס בארץ. "האישור על הייצוא מאוד משמח, אבל אותי הצד של המטופלים בארץ והחולים בכלל יותר מדאיג", הדגיש קליין. לטענתו,  "השינוי הזה הוא עצום ומפתיע, אבל מתחילת הדרך יש יחס מזלזל לכל הנושא של שימוש בקנאביס". 

האזינו לראיון המלא עם צחי קליין בכאן רשת ב

קליין תיאר בשידור את ההליך שצריכים לעבור חולים לפני מתן אישור לשימוש בקנאביס: "הדרישה של משרד הבריאות היום ממטופלים היא שינסו טיפולים אחרים לפני. לפעמים דורשים ניתוחים או לשלול אופציה ניתוחית לפני שימוש בקנאביס". על הסיבה לתהליך המסורבל אמר: "הכסף כאן הוא כנראה הבעיה הראשית. יש שתי בעיות - לא משתמשים בתרופות, והכסף לא מגיע לאן שהוא אמור להגיע בדרך כלל. בנוסף, החוות של הקנאביס הן לא חלק מהמערך של בתי המרקחת, כלומר הרוקחים לא מרוויחים מהן".

לדברי המומחה, "היום קשה להשתמש בתירוץ של 'אנחנו לא יודעים', כי יש בארץ יותר מ-30 אלף חולים שמטופלים בקנאביס  בהצלחה. יש כאן יד מכוונת. בכל יום שעובר שבו מטופלים לא משתמשים בקנאביס - הם צורכים תרופות אחרות" .

הפופולריים