צפיפות, שחיקה, ומחסור בכוח אדם: בעקבות השביתה שהושהתה בבית החולים הדסה, שוב עלו לכותרות בימים האחרונים הבעיות של הרפואה הציבורית. הבוקר התראיינו בתוכנית של ירון דקל ועמית סגל בכאן רשת ב, מנהלת בית החולים הדסה הר הצופים, ד"ר תמר אל רם, ומנהלת בית החולים אסף הרופא, ד"ר אסנת לבציון-קורח, וסיפרו על מה שנראה כמו קריסתה של מערכת הבריאות.
האזינו לריאיון המלא בכאן רשת ב
אל רם התייחסה לעומס האדיר בבתי החולים, ואמרה: "כבר הבוקר אנחנו בתפוסה של מעל 120%. זה לא חדש, אנחנו מכירים את הכרוניקה של מחלות חורף. בגלל שבניין בית החולים לא מאפשר להכניס עוד מיטות, נוצר מצב שיש פי שניים חולים בחדרי החולים".
מנהלת בית החולים הדסה הר הצופים, ד"ר תמר אל רם, ל-@ReshetBet על העומס בבתי החולים: "הגידול והזדקנות האוכלוסיה זה ידוע כבר שנים. זה שאנחנו ב-120% זה מצב קיצון, אבל גם בימים הפשוטים אנחנו ב-105% תפוסה. הצוות ממשיך לעשות כמיטב יכולתו למרות המצב" @amit_segal @YaronDeckel
— כאן חדשות (@kann_news) 14 בפברואר 2019
על החוסר בתקנים אמרה: "גידול האוכלוסייה היה צפוי. בימים הטובים אנחנו ב-105% תפוסה. הצוות ממשיך לעשות כמיטב יכולתו למרות כמות התקן. אבל בסוף יש גבול". גם לבציון-קורח התייחסה לצפיפות, ואמרה: "יש מחסור ניכר של מיטות סיעודיות, בכל רגע נתון יש 70-60 חולים שהיו יכולים לעבור למוסד סיעודי, אבל אין להם מקום. אנחנו מאשפזים רק את מי שחייב אשפוז".
בנוסף, התייחסה לבציון-קורח למחסור בכוח האדם: "יש לנו פחות מחצי משיעור האחיות והרופאים לעומת מדינות אחרות ב-OECD, לכן הצוותים נשחקים. שחיקה מגבילה את היכולת הנפשית והפיזית לטפל בחולים. בריאות זה משהו שאנחנו לוקחים כמובן מאליו עד שאנחנו מאבדים אותו".