החללית הישראלית "בראשית", שעושה את דרכה לירח, השלימה היום (ראשון) בהצלחה תמרון ראשון שנעשה על ידי הצוות ההנדסי של עמותת SpaceIL והתעשייה האווירית. זו הפעם הראשונה שהמנוע הראשי של החללית הופעל וההפעלה עברה בהצלחה.
התמרון תוכנן תוך שילוב המגבלות שזוהו בעוקבי הכוכבים לאחר השיגור. התמרון בוצע במרחק של 69,400 קילומטרים מכדור הארץ למשך 30 שניות. לאחר התמרון, "בראשית" תהיה מרוחקת מכדור הארץ בכ-600 קילומטרים. החללית ממשיכה במסלולה על פי התכנון והתמרון הבא מתוכנן ליום שני בלילה.
בעיה ראשונה ב"בראשית"? הצוות גילה רגישות יתר לסינוור במערכת הניווט, אך הכל מתנהל על פי התכניות @nathanguttman #השבוע pic.twitter.com/i5hpMiqiFS
— כאן חדשות (@kann_news) 22 בפברואר 2019
ביום שישי בלילה שוגרה "בראשית" בהצלחה מאתר השיגור קייפ קנוורל שבפלורידה אל עבר הירח. החללית של עמותת spaceIL בשיתוף התעשייה האווירית שוגרה על גבי טיל פלקון 9 של חברת spaceX.
החללית התנתקה מטיל השיגור בהצלחה והחלה לשלוח נתונים לחדר הבקרה ביהוד. היא עושה את דרכה אל הירח במהירות של 36,000 קמ"ש - עשרה קילומטרים בשנייה. היא צפויה להגיע ליעדה בעוד כשבעה שבועות.
עלות החללית נאמדת ב-95 מיליון דולרים, ובזמן השיגור שקלה כ-600 קילוגרמים - 75% מתוכם הם דלק. אם תנחת בשלום על הירח - ישראל תהיה המדינה הרביעית בעולם שהצליחה להנחית חללית על הירח.