כלת פרס ישראל בסוציולוגיה: פרופ' דבורה ברנשטיין

פרס ישראל בסוציולוגיה לפרופ' דבורה ברנשטיין
ועדת פרס ישראל הכריזה על ברנשטיין כזוכה בפרס בתחום חקר הסוציולוגיה והאנתרופולוגיה. בוועדה קבעו כי "מחקריה פרצו דרך אודות נשים ומגדר, יחסי עבודה, משפט וחברה מתקופת המנדט ועד היום". בנט: "היא שמה זרקור על שולי החברה וקידמה את היחסים שבין מרכז ופריפריה"
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
דבורה ברנשטיין
צילום: צילום: מתוך ויקיפדיה

פרופסור דבורה ברנשטיין הוכרזה היום (רביעי) ככלת פרס ישראל בתחום חקר הסוציולוגיה והאנתרופולוגיה לשנת תשע"ט. בנימוקיה ציינה הוועדה כי "פרופסור ברנשטיין הובילה שינויים משמעותיים בפרדיגמות סוציולוגיות-אנתרופולוגיות בחקר החברה הישראלית מתוך הסתכלות רב תחומית החובקת היסטוריה, אנתרופולוגיה, משפט וחברה".

"מחקרה מצטיין בהכוונת הזרקור לשולי החברה המאפשרת תרומה ייחודית להבנת יחסי מרכז ופריפריה והיסטוריה חברתית של חיי היום יום. מחקריה פרצו דרך אודות נשים ומגדר, שוליות חברתית, יחסי עבודה, משפט וחברה מתקופת המנדט ועד היום", הוסיפה הוועדה.

שר החינוך נפתלי בנט בישר לברנשטיין על זכייתה ומסר כי "ברנשטיין היא חוקרת מצטיינת שהובילה שינויים משמעותיים בסוגיות חברתיות בישראל. היא שמה זרקור על שולי החברה וקידמה את היחסים שבין מרכז ופריפריה. ‫היא היא, גאוות המחקר הישראלי".

פרופסור דבורה ברנשטיין נולדה בשיקגו, ב-1944. כעבור שלוש שנים עלתה משפחתה לישראל. בשנת 1966 התחילה את לימודיה באוניברסיטה העברית בחוגים לסוציולוגיה ופסיכולוגיה, והמשיכה לתואר שני בחוג לסוציולוגיה. לאחר סיום לימודיה לתואר השני המשיכה ללימודי דוקטורט באנגליה, ב – University of Sussex.

עם סיום לימודיה וקבלת תואר דוקטור בסוף שנת 1976, פרופסור ברנשטיין התקבלה כחברת סגל בחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת חיפה. בהמשך, בשנות השמונים, ברנשטיין עברה מחקר העשור הראשון למדינה לתקופת היישוב והמנדט, ופנתה לתחום חדש בארץ והוא חקר נשים ומגדר. בהמשך היא פנתה למחקר סוציולוגי-היסטורי של יחסי יהודים וערבים בשוק העבודה של חיפה המנדטורית. פרויקט המחקר האחרון בו עסקה וכתבה, בשיתוף עם פרופסור באדי חסיסי, פנה אל החברה הפלסטינית ואל השלטון המנדטורי.

הפופולריים