גננת מירושלים הגיעה בשבוע שעבר לעבודה בגן, אף שהיה חשד שנדבקה בחצבת. רק בערב הוזהרו הורי הילדים כי היא נדבקה במחלה וכי עליהם לחסן את הילדים. ההורים הזועמים אומרים כי גם לאחר שהוזהרו באיחור, הם לא קיבלו הנחיות נוספות וכי כשבאו לטיפת חלב הם המתינו במשך שעות לחיסון משום שהעירייה לא תגברה את מספר האחיות בתחנה - ולכן שהו לצד תינוקות לא מחוסנים.
לכאן חדשות נודע כי כעבור שעתיים של המתנה החליטה אחת האימהות ללכת להתחסן בלשכת הבריאות המחוזית, ונסעה עם בנה ברכבת הקלה, כשלא ידוע אם הוא נדבק במחלה. בלשכה קיבל הבן את החיסון. ההורים פנו למשרד הבריאות ולעיריית ירושלים בטענות למחדל.
האזינו לריאיון עם פרופסור סיגל סדצקי, ראש שירותי בריאות הציבור, בריאיון ל"הבוקר הזה" על אוכלוסיות שמסרבות להתחסן נגד חצבת:
ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "מכתב רשמי מטעם לשכת הבריאות המחוזית הועבר לגננת המחליפה שהתבקשה להעבירו לכלל ההורים. במכתב נמסר כי הורי הילדים מתבקשים להביא את ילדיהם לקבל חיסון נגד חצבת בטיפת החלב בה הם מטופלים. הנחיה זו הינה הנחייה שגרתית במצב כזה של חשיפה לחולה חצבת. הילדים שנחשפו לא נדבקו במחלת החצבת, ולכן לא היוו סכנה לתינוקות האחרים אשר טופלו כשיגרה בטיפת החלב. בשל העומס בטיפת החלב הוצעה להורים גם האפשרות לקבל את החיסון בלשכת הבריאות המחוזית".
מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: "הגננת בחרה לבוא לעבוד בגן ומובן שאילו הייתה חולה ונעדרת מהעבודה, העירייה הייתה פועלת לדאוג להחלפתה. כאשר נודע לגננת על מחלתה היא פנתה לטיפול רפואי כנדרש וכן הורי הגן עודכנו באופן מיידי כדי לאפשר לילדים שאינם מחוסנים באופן מלא להתחסן. הנחיות להארכת יום העבודה של האחיות ופתיחת תחנות טיפת חלב מתקבלות ממשרד הבריאות על פי בחינת הצרכים והיקפי ההתפרצות".
בחודש מארס נרשמה עלייה של 40% במספר החולים בחצבת ביחס לחודש פברואר. בעקבות זאת כונסו אתמול מנהלי המחוזות במשרד הבריאות לישיבת חרום. במהלך הישיבה נתבקשו המנהלים למפות אזורים שיש בהם אוכלוסייה שאינה מחוסנת. במשרד מתכוונים לפנות טלפונים לאוכלוסיות אלו ולהשאיר במהלך חול המועד פסח את התחנות פתוחות, כך שניתן יהיה לקבל בהן חיסונים.