מספר התלונות בגין הטרדות מיניות במשטרה עלה ביותר מ־20% בשנת 2018 לעומת השנה שקדמה לה, כך עולה מנתונים שהגיעו לידי כאן חדשות והתקבלו אצל הממונות על הטרדה מינית במשטרה. כמו כן, זאת הפעם הראשונה מאז שנת 2015 – אז פרשו ניצבים על רקע חשדות להטרדות מיניות, ומספר התלונות עמד על 90 בלבד – שחל גידול במספר התלונות.
בשנת 2018 התקבלו אצל הממונות על הטרדות מיניות במשטרה 110 תלונות, זאת לעומת 89 בשנת 2017 ו־65 בשנת 2016. נזכיר שבשנת 2016 צוטט המפכ"ל לשעבר, רוני אלשיך, אומר כי לא יתקבלו תלונות אנונימיות.
עוד עולה מהנתונים כי במחצית מהתלונות הומלץ על העמדה לדין משמעתי של השוטר או שהמקרה לא חצה את הרף הפלילי. עו"ד איילת רזין בית אור, היועצת המשפטית של איגוד מרכזי הסיוע להטרדה מינית, אמרה בתגובה לנתונים: "הנתונים מעודדים ויתכן שמצביעים על כך שאפקט 'פרשת ריטמן' מתחיל להתפוגג. אך הנתון המספרי המדאיג ביותר הוא שבארגון ובו 32 אלף שוטרים, ישנן רק 110 תלונות. זהו רק קצה קצהו של הקרחון והמשטרה צריכה לעבור עוד כברת דרך כדי לבנות מחדש את אמון המוטרדים שוב על מנת שיחושו שיש להם כתובת לפנות אליה במקרה של פגיעה".
גם במחלקה לחקירות שוטרים מתקבלות תלונות על שוטרים, אך השנה, בשונה משנים עברו, טרם פורסם הדוח של המחלקה לחקירות שוטרים – וככל הנראה הנתונים צפויים להתפרסם בדוח השנתי של פרקליטות המדינה.
מהמשטרה נמסר בתגובה: אין חולק כי בשנים האחרונות, האקלים החברתי בישראל ובעולם כולו, לצד השיח הציבורי הנרחב בנושא, הביאו להגברת המודעות לסוגית ההטרדות המיניות והרצון של נפגעות/ים להתלונן. הנתונים שהובאו מטעם המשטרה, הם שמעידים דווקא על טיפול הנחוש והיעיל של משטרת ישראל בתופעה ועל מודעות ארגונית לנושא, שקיפות ופתיחות. ממצאים דומים עולים גם מסקר האקלים הארגוני האחרון, עליו השיבו כ-27,000 שוטרים ושוטרות, שרובם השיבו כי הם חשים שמשטרת ישראל פועלת במידה רבה על מנת להפסיק את ההטרדות המיניות וכי היא מטפלת היטב בתלונות המוגשות בהקשר זה. משטרת ישראל תמשיך להיאבק בנחישות בהטרדות המיניות ובכל תופעה פסולה אחרת, תפעל לשימור וחיזוק האקלים הארגוני ולקידום השוויון המגדרי.