כשברקע הביקורת החריפה והסערה סביבו, התקיים הערב (שלישי) טקס הזיכרון המשותף לישראלים ולפלסטינים. הטקס מתקיים זו השנה ה-14. עשרות פעילי ימין הפגינו במקום נגד קיום הטקס, וחלקם שרפו דגלי פלסטין. חמישה בני אדם נעצרו בגין הפרת הסדר הציבורי.
בפארק הירקון בתל אביב יחל בעוד כשעה טקס הזיכרון הישראלי-פלסטיני, המתקיים זו השנה ה-14. עשרות פעילי ימין מפגינים במקום נגד קיום הטקס@lirankog pic.twitter.com/jpWWGdxBET
— כאן חדשות (@kann_news) 7 במאי 2019
מוקדם יותר היום, בצעד חריג, פרסמה הנהלת בית המשפט התייחסות לביקורת על פסק הדין שאפשר את קיום הטקס. בהודעה נכתב: "אין יסוד לאמירות שבית המשפט העליון התיר כניסה של 'משפחות הרוצחים' לטקס המתקיים זו השנה ה-14. השיקול שהוצג לבית המשפט נגד מתן היתרי הכניסה הוא סגר מטעמים ביטחוניים המוטל מדי יום הזיכרון ויום העצמאות.
"בדיון התברר שלסגר נקבעו חריגים לא מבוטלים המאפשרים מתן אישורי כניסה לאלפי פלסטינים. על כן, נקבע כי ניתן להתיר את כניסת הפלסטינים לטקס כפוף לבדיקה ביטחונית פרטנית".
יו"ר ארגון נפגעי פעולות הטרור אלמגור, מאיר אינדור, התייחס לפסיקה: "למה לא לאפשר ביום השואה טקסים משותפים עם משפחות - חללי הצבא הנאצי שנפלו במלחמה? 'שכול הוא שכול והוא מאחד'-הרי אמרו בבג"ץ".
"בעומק ליבם שופטי הבג"צ לא רואים בטרור כלי לא לגיטימי ואינם מאמינים בצדקת הדרך . בדיוק כמו ההורים השכולים היהודים שמזמינים את המקבילים שלהם בצד הערבי. אבל יידע העולם -רוב נפגעי הטרור- שכולים ופצועים סוברים שאין שוויון בין הורי הנרצחים להורי הרוצחים", הוסיף יו"ר אלמגור בתגובה.
אתמול אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו על החלטת בג"ץ: "ההחלטה שגויה ומאכזבת. אין מקום לטקס זיכרון שמשווה בין דם בנינו לדמם של מחבלים. אני סבור שלא היה מקום להתערבות בג"ץ בהחלטתי לסרב לאפשר את כניסתם".