"מינסק, סוביבור, ניצחתי": עשרות נפרדו מסמיון רוזנפלד

עשרות נפרדו מהניצול האחרון ממרד סוביבור
עשרות בני אדם השתתפו בהלוויה של הניצול האחרון ממחנה סוביבור. חברו הקרוב, יובל פרנקל, אמר בדברי ההספד כי "לגעת בו זה היה כמו לגעת בהיסטוריה היהודית במלוא תפארתה"
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
הלווית סמיון רוזנפלד
צילום:

הניצול האחרון: עשרות בני אדם השתתפו היום (שלישי) בהלוויתו של סמיון רוזנפלד, הניצול האחרון ממחנה סוביבור שהובא למנוחות בבית העלמין בבני עי"ש. חברו הקרוב, יובל פרנקל, אמר בדברי ההספד כי סמיון רוזנפלד הוא סמל של ניצחון. "לגעת בו זה היה כמו לגעת בהיסטוריה היהודית במלוא תפארתה". פרנקל הזכיר את המשפט שכתב רוזנפלד על חומות הרייכסטאג בברלין: "מינסק, סוביבור, ניצחתי".

חדווה, דור שני לניצולי סוביבור, אמרה בדברי ההספד שלה כי ״צירוף המקרים ׳אחרון גיבורי התהילה׳ מהדהד בראשי מאז ששמעתי על מותך. בתוך הזוועות שעבר, סמיון הפך לגיבור בעל כורחו. עם מותו של סמיון נסתם הגולל על חייה של קבוצת האנשים המופלאה הזאת, אבל לא על הזיכרון ולא על המורשת. נותרנו אנו, בני הדור השני, שמחויבים להעביר לדורות הבאים את סיפור הגבורה של הורינו״.

רוזנפלד נולד בשנת 1922 באוקראינה ועד למלחמה לא הרגיש כלל אנטישמיות. ב־1940 התגייס לצבא האדום ובזמן שלחם נגד הגרמנים נרצחה כל משפחתו בקבר אחים סמוך לכפר בו התגוררו. בשנת 1941 נפצע בקרב ונלקח כשבוי מלחמה למחנה הריכוז במינסק ולאחר מכן הועבר למחנה ההשמדה סוביבור.

במחנה היה רוזנפלד מהמתכננים והמבצעים של המרד בכוחות הגרמנים ששמרו על המחנה. במהלך המרד כ־300 איש הצליחו לברוח מהמחנה. חלקם נהרגו במהלך המנוסה וחלקם הסתתרו ביערות הסמוכים עד לסיום המלחמה.

הפופולריים