המחקר הגדול לכאב כרוני: קנאביס מביא להקלה משמעותית

המחקר הגדול לכאב כרוני: קנאביס מפחית כאב
כ־82% מהמטופלים במחקר דיווחו על ירידה משמעותית בכאב שחוו ביומיום - זאת, לאחר חצי שנה של טיפול בקנאביס הרפואי בלבד
מחבר אסף פוזיילוב מחבר אסף פוזיילוב
Getting your Trinity Audio player ready...
קנאביס רפואי
צילום: צילום: יוסי זמיר\ פלאש 90

קנאביס רפואי מביא להפחתה משמעותית בכאב כרוני קשה (פיברומיאלגיה), כך עולה ממחקר שפורסם היום (שני) ובוצע על ידי חוקרים מהמרכז למחקרים קליניים בבית החולים סורוקה שבבאר שבע והמרכז לחקר הקנאביס.

ד"ר יפתח שגיא, רופא ביחידה לריאומטולוגיה במרכז הרפואי סורוקה ואחד החוקרים, סיפר כי "במסגרת המחקר, נותחו נתונים אודות 367 מטופלים בקנאביס רפואי שטופלו בהתוויה של פיברומיאלגיה בשנים 2017-2015 ברחבי ישראל. מדובר במחקר עם קבוצת המטופלים הגדולה ביותר עד כה בעולם של חולי פיברומיאלגיה שטופלו בקנאביס".

קבוצת הנבדקים הם מנויים של חברת "תיקון עולם", חברת הגידול והמחקר של קנאביס. זו הקבוצה הגדולה ביותר שסובלת מפיברואלמגיה שצורכת קנאביס ונבדקה.

לדברי ד"ר שגיא, במחקר נמצא כי לאחר חצי שנת טיפול בקנאביס - 81.8% מהחולים דיווחו על שיפור משמעותי בשליטה על תסמיני מחלתם, כאשר "הכאב הממוצע פחת מרמה של 9 לרמה של 5 (בסולם של 11 נקודות)". החולים בפיברומיאלגיה החווים תסמינים כמו הפרעות שינה, דיכאון וחולשה - הראו שיפור משמעותי לאחר חצי שנת טיפול.

בנוסף, הושג שיפור באיכות החיים של המטופלים ובתפקודם היומיומי. כמו כן, שיעור תופעות הלוואי היה יחסית נמוך: 7.9% דיווחו על סחרחורת, 6.7% דיווחו על יובש בפה ו-5.4% דיווחו על בחילה או הקאה. פיברומיאלגיה היא הפרעת כאב שכיחה ביותר, עם אפשרויות טיפול מוגבלות. עד כה אמצעים תרופתיים הראו יעילות חלקית בלבד לשיפור בתסמיני המחלה.

מוקדם יותר היום גורמים בכירים המתמחים בטיפול בקנאביס רפואי וגורמים בענף גידול הקנאביס תקפו את מנהל היחידה לקנאביס רפואי במשרד הבריאות ומתחו ביקורת חריפה על הרפורמה בתחום. מאז יצאה הרפורמה החדשה לפועל, מתלוננים מטופלים רבים על בעיות שונות וקשות שעמן הם מתמודדים, ובהם זנים ומינונים שאינם מתאימים להם, חומר שאינו איכותי ומלא עובש, ופגיעה ברצף הטיפולי שלהם.

הפופולריים