"שמיים מסוכנים": איך מתמודדים עם פחד מטיסות?

"שמיים מסוכנים": איך מתמודדים עם פחד מטיסות?
בשנת 2017 לא נהרג אף אדם באסון תעופה בחברה מסחרית, אבל שנה לאחר מכן כבר קפץ המספר. גם איומי הטרור לא פחתו - ומתקפת סייבר, טוענים מומחים, זה רק עניין של זמן. אולם סטטיסטית - הסיכון יחסית נמוך. אז איך מתמודדים עם הפחד?
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
קאבר סידרה שמיים מסוכנים
צילום: צילום: תאגיד השידור

בשנת 2017 היו אפס הרוגים בתאונות תעופה בחברה מסחרית. שנה אחר כך המספר זינק ליותר מ-550 הרוגים, והמגמה נשמרת גם ב-2019. מה גורם לעלייה בתאונות האוויריות, והאם יש ממה לחשוש רגע לפני גל הטיסות של יולי אוגוסט? בפרק הראשון נבדוק מה חלקה של הטכנולוגיה המתקדמת בריבוי התאונות, והאם הטייסים יודעים להתמודד עם המטוסים החדישים ביותר.

צפו בפרק הראשון בסדרת הכתבות "שמיים מסוכנים"

שני מטוסים חדשים לחלוטין של חברת בואינג התרסקו השנה בתוך חמישה חודשים. מדוע התעלמה חברת בואינג מהאזהרות, מה חלקם של הטייסים והאם נלמד הלקח?

צפו בפרק השני בסדרת הכתבות "שמיים מסוכנים"

האם בשנת 2019 שדות התעופה והמטוסים מוגנים יותר מבעבר מפני אפשרות של חטיפות ופיגועי התאבדות? נתונים מטרידים על הכוח ועל ההבנה שיש לטרוריסטים באמצעי האבטחה החדישים מבהירים שגם היום, השמיים פרוצים.

צפו בפרק השלישי בסדרת הכתבות "שמיים מסוכנים"

סטטיסטית, טיסה היא פעולה הנחשבת בטוחה מאוד. ההיגיון הזה לא מלווה את רובנו כשאנחנו עולים למטוס ומוצאים את עצמנו חוששים במקרה הטוב, וסובלים מחרדה של ממש - במקרה הרע.

צפו בפרק הרביעי בסדרת הכתבות "שמיים מסוכנים"

הפופולריים