ועדת משרד הבריאות לביעור החצבת צפויה להתכנס השבוע ולהכריע האם לשנות את המדיניות הרשמית של המשרד ולבקדים את גיל החיסון לחצת לתשעה חודשים. כך פורסם היום (שלישי) בתוכנית "סדר יום" בכאן רשת ב. הוועדה נמצאת בימים אלה בשלבים מכריעים בסוגיה.
האזינו לדיווח המלא בתוכנית "סדר יום" עם קרן נויבך:
לפי מסמך רשמי של משרד הבריאות, משרד האוצר לא השיב לבקשה לתיגבור אקוטי של כוח האדם בטיפות החלב, ובעקבות כך אי אפשר היה להגדיל את מספר האחיות במרפאות כדי לתת מענה הולם לתחלואה בחצבת. במסמך נכתב כי "במצב הנוכחי של מחסור גדול בכוח האדם צפויות התפרצויות של המחלה". מבדיקת כאן חדשות עולה כי הועבר תקציב ממשרד האוצר למשרד הבריאות בשנת 2018 לצורך זה. במשרד האוצר ביקשו שלא להגיב.
באיגוד רופאי בריאות הציבור אומרים כי "התפרצות החצבת הממושכת מעידה על המחסור החמור בכוח אדם ומשאבים בטיפות החלב ושירותי הבריאות לתלמיד" באיגוד הזהירו כי זוהי "קריאת השכמה דחופה וכי ללא השקעה מתמשכת בבריאות הציבור - בתשתיות וכוח אדם, בריאות האוכלוסייה בישראל בסכנה".
ממשרד הבריאות נמסר בתגובה לטענות האיגוד כי "המשרד הקצה את המשאבים הנדרשים לשם התמודדות עם ההתפרצות עד כה, ומבצעי חיסונים נוספים בהשקעה נוספת של משאבים מתוכננים לצאת בעתיד הקרוב".
לפי נתונים של משרד הבריאות, כמעט רבע מהחולים בחצבת מתחילת שנת 2018 ועד לחודש מאי השנה היו ילדים בני שנה עד גיל ארבע שלא חוסנו. בתקופה זו חלו בישראל 4,111 בני אדם בחצבת. 952 מהם היו ילדים בני שנה עד ארבע שלא קיבלנו חיסון. 611 מהם היו ילדים בני חמש עד תשע שלא חוסנו ו-515 מהם היו ילדים בני 10 עד 19 שלא חוסנו כלל. ארגון הבריאות העולמי המליץ על הקדמת החיסונים אם קיימת סכנת תמותה כתוצאה מההתפרצות. בשוויץ כבר הקדימו את גיל מתן החיסונים ומדינות רבות בוחנות אפשרות זו.
בסוף השבוע שעבר, משרד הבריאות אסר על תלמידים שלא חוסנו נגד חצבת להיכנס לבית ספר בחדרה.