ראש הממשלה בנימין נתניהו החליט היום (ראשון) כי שדה התעופה שדה דב ייסגר הלילה כמתוכנן, זאת לאחר דיונים עם שר התחבורה בצלאל סמוטריץ', היועצים המשפטיים וגורמי המקצוע. בהחלטה נקבע כי "אין דרך לעצור את פינוי השדה וכל ניסיון יעלה למדינה מיליארדי שקלים ויגרום לה לנזק כבד". במקביל, הוחלט לקדם תוכנית לפיתוח העיר הדרומית בסך 400 מיליון שקלים.
לאחר החלטת הממשלה: תושבי אילת חוסמים את הכניסה לעיר@Itsik_zuarets (צילום: ליאור לבקוביץ') pic.twitter.com/T4o4YM17H9
— כאן חדשות (@kann_news) 30 ביוני 2019
תוכנית הפיתוח של אילת תובא לאישור הממשלה בתוך שלושה שבועות. שר האוצר משה כחלון וצוותו התחייבו להעמיד את המקור התקציבי לתכנית. כמו כן, הוחלט על הקמת צוות שרים בראשות ראש הממשלה שיוודא ביצוע של התכנית לפיתוח העיר אילת. בעקבות ההחלטה חסמו תושבי אילת את הכניסה לעיר.
יו"ר ההסתדרות ארנון בר דוד הגיב להחלטה ומסר: "זה יום עצוב לתושבי מדינת ישראל, זה יום עצוב לתושבי העיר אילת וגם לעובדים באילת. אנחנו, אנשי ההסתדרות, נתמקד כרגע בהגנה על העובדים. לא אתן שאף שיערה משיערות ראשו של עובד אחד תיפגע כתוצאה ממהלך הסגירה. אני מקווה שהעיר אילת תקבל חבילת סיוע מהממשלה, כפי שהתחייב ראש הממשלה, על מנת להתגבר על המכה שאילת חטפה היום".
מחברת ארקיע נמסר בתגובה להחלטה כי "בראייה רחבה של תעופה המשרתת צורכי אזרחי מדינת ישראל בפריפריה ובמרכז, היינו שותפים למאבק כנגד הסגירה שהיא לדעתנו טעות חברתית, לאומית וכלכלית. ארקיע תמשיך עם הפנים קדימה ותעשה הכול כדי שהשירות בטיסות לאילת יהיה מיטבי והפגיעה בלקוחותינו כולם ותושבי אילת בפרט תהיה מיזערית".
מתווה הפיתרון שהוצע מוקדם יותר לסגירת השדה כלל העברת פעילות התעופה האזרחית בתוך שישה חודשים לשטח מצומצם המאפשר את פעילותה. במקביל, מוסדות התכנון ימשיכו לתכנן את שטח שדה דב, כאילו הופסקה פעילות השדה, אך באופן שהבנייה בשטח השדה, בהתאם לתכניות שיאושרו, תבוצע "ממזרח למערב". כך יתאפשר להמשיך עם הטיסות במקביל לבניית יחידות דיור ממזרח לשדה. אך הפיצוי לבעלי הקרקעות עמד על מיליארדי שקלים.
מוקדם יותר פנה סגן שר הבריאות יעקב ליצמן פנה לנתניהו בדרישה להציב באופן קבוע מסוק בעיר אילת, כדי לאפשר מענה מציל חיים לתושבי העיר במקרה הצורך. במכתב ששיגר נכתב שיש להבטיח כי תושבי אילת יקבלו מענה ראוי בעת צורך רפואי דחוף. לדבריו, כיום אילת מתבססת על שירותי מד"א לטובת פינוי מוסק, אך המסוק מגיע משדה תימן ונדרש לו בדרך כלל כחצי שעה להגיע ליוטבתה, מה שמצריך טרטור של החולה באמבולנס לשם.